Slovenija
301 ogledov

ODGOVARJAMO BRALCEM: Kje preveriti vrednost nepremičine?

aplikacija e-prostor PrtScr e-prostor
Vprašanj o novem davku na nepremičnine je mnogo. Tukaj odgovarjamo na tista, ki ste nam jih zastavili bralci. Tokrat o tem, kje preveriti vrednost nepremičnine.

Vprašanje bralca: Kje lahko preverim vrednost nepremičnine?

Naš odgovor: Vrednost nepremičnine je mogoče preveriti na spletni strani www.e-prostor.gov.si. V razdelku Bližnjice do aplikacij kliknete prvo (Javni vpogled v podatke o nepremičninah) nato pa na gumb Vstop. Pod napisom splošno iskanje v okno vpišete naslov (lahko še številko dela stavbe) ali katastrsko občino in parcelno številko. Pokazala se vam bo varnostna koda, sestavljena iz številk in črk, ki jo morate prepisati v okno pod njo in klikniti Nadaljuj. Če je ne znate prebrati, lahko kliknete na Osveži kodo in pokazala se vam bo nova.

Če ste izbrali enostanovanjsko hišo, večstanovanjsko stavbo in številko dela stavbe ali parcelo, lahko vrednost vidite že v naslednjem koraku tako, da kliknete na rumen krogec z znakom evra.

Če vas zanima vrednost stanovanja v večstanovanjskem objektu in številke dela stavbe niste zapisali že v iskalniku, morate klikniti na zeleno puščico in izbrati del stavbe, ki vas zanima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.