Slovenija
18 ogledov

Odgovornost za smrt ali ne?

Smrt leto in pol starega Tedija je pred slabima dvema letoma pretresla vso Slove Žurnal24 main
Obtožnica zoper tri zaposlene v vrtcu v Fari, kjer je 2007 utonil leto in pol star fantek. Bremeni jih povzročitve smrti zaradi malomarnosti. Pravnomočna še ni.

Tožilstvo je tako zoper dve vzgojiteljici kot tudi zoper ravnateljico vrtca v Fari obtožnico vložilo konec lanskega leta. Pravnomočna še ni, saj so zagovorniki vložili ugovore, o katerih mora zdaj odločiti zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča.

Obtožnica temelji na ovadbi, ki so jo kriminalisti na ljubljanskem okrožnem državnem tožilstvu vložili aprila. Vzgojiteljici, od katerih ena ni več zaposlena v prifarskem vrtcu, in nekdanja ravnateljica šole so osumljene kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti in nevestnega dela v službi.

Še vedno poteka tudi odškodninska tožba staršev tragično umrlega fantka; za 172 tisoč evrov odškodnine starši tožijo tako Osnovno šolo Fara, Občino Kostel kot tudi novomeško enoto Zavarovalnice Triglav. Tožba na sodišču še ni prišla na vrsto.

Ušel vzgojiteljicama in utonil v 40-centimetrskem potoku
Sredi februarja 2007 je takrat leto in pol star fantek Tedi Bauer iz garderobe ušel vzgojiteljicama. Padel je v nekaj centimetrov globoko vodo bližnjega potoka in utonil. Obsežna iskalna akcija ni obrodila sadov, podhlajenega in brez znakov življenja so ga našli pod bližnjim mostom čez dve uri. Prepozno.

Da v vrtcu varovanje otrok ni potekalo v skladu z normativi, je pokazal že čez nekaj dni opravljen inšpekcijski nadzor. Če bo odgovornost zaposlenih v vrtcu tehtalo tudi sodišče, zdaj odloča zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.