Slovenija
22 ogledov

Odjavili, dan kasneje umrl

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Makedonskega delavca naj bi iz zdravstvenega zavarovanja odjavili le dan pred njegovo smrtjo.

Makedonski delavec Ferit Saiti je imel urejeno zdravstveno zavarovanje, je za mariborski Večer dejal zastopnik agencije Merlinbau, pri kateri je bil delavec zaposlen. Za točnost podatkov o zavarovanju pa je zadolžen Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Generalni direktor Zavoda Samo Fakin je dejal, da delavec na dan smrti naj ne bi bil zavrovan, odjavili naj bi ga le dan prej, je poročal POP TV.

Saiti je konec minulega tedna umrl v Ljubljani, potem ko ga je zdravstveni tehnik v ZD Ljubljana opozoril, da bo moral plačati od 20 do 100 evrov, če se izkaže, da nima resnih zdravstvenih težav. Delavec je nekaj ur kasneje umrl.

Okoliščine dogodka preiskujejo policija, inšpektorat za delo in nadzorne službe Zbornice - Zveze zdravstvene in babiške nege. Strokovni nadzor v Zdravstvenem domu Ljubljana je pokazal, da je bil postopek izpeljan korektno in v skladu s pravili ter da v ravnanju uslužbencev doma ni bilo nepravilnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.