Slovenija
9496 ogledov

Odkrivalo strehe in zalivalo ceste

Poplavljeno cestišče v Trebnjem
Tako kot so napovedali vremenoslovci, popoldne je po državi prišlo do več močnejših neviht; podiralo je drevesa, razkrivalo strehe, na cesto nosilo zemljino.

V Trebnjem je popoldne okrog 16. ure prišlo do neurja; razkritih je več streh, poplavljene so kleti, zasute ceste. Meteorna voda je precej ovirala tudi promet, kar je vidno iz spodnjih posnetkov.

Kot poroča portal Dolenjskanews je do neurja z močnim vetrom in nalivom prišlo tudi v Novem mestu, v nekaj kilometrov oddaljeni vasi Potok pri Straži je udar strel sprožil plaz.

Tudi iz Šmartnega pri Litiji in iz Litije poročajo o podrtem drevju in zalitih kleteh ter o razkritih strehah. Kot navajajo na spletni strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je med drugim razkrita streha tudi na župnišču v Šmartnem pri Litiji, v Litiji pa je večji plaz zasul osebno vozilo. Zalita je tudi klet tamkajšnjega muzeja. Do neurja z močnim vetrom je prišlo tudi v Žužemberku, Ivančni gorici in v Rušah.

Nevihta Vreme Slovenija Hladna fronta z nevihtami in lokalnimi neurji

Močan veter je razkril streho na Ulici Jožeta Mirtiča v Ljubljani, na regionalni cesti med Kozino in Koprom so dežurni delavci CPK s cestišča odstranili podrto drevo in večjo skalo. Na lokalno cesto Lehen–Fabijanov vrh, občina Podvelka, so se zaradi močnega vetra podrla štiri drevesa. Posredovali so gasilci PGD Brezno-Podvelka, ki so s pomočjo krajana in traktorja, drevesa razžagali in odstranili.

Na Paderšičevi ulici v Novem mestu so gasilci GRC Novo mesto prekrili del razkrite strehe, ki jo je razkril močan veter, okrog polosmih zvečer je v Divači odkrilo streho zdravstvenega doma. Do večje škode ni prišlo, ker je streha v fazi rekonstrukcije in je zato začasno prekrita z polivinilom, katerega je odpihnilo. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Divača so prekrili 100 kvadratnih metrov strehe.

Ob 20.18 so bili zaradi okvare glavnega oskrbovalnega vodovoda v naselju Stranje pri Škocjanu, občina Škocjan, brez pitne vode v naseljih Stranje pri Škocjanu, Dobrava pri Škocjanu, Hudenje, Čučja Mlaka, Hrvaški Brod, Čisti Breg, Zameško in Koprivnik. Komunala Novo mesto je okvaro odpravila do 23. ure.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.