Slovenija
20 ogledov

Odločba presenetila

Med vsemi na črno zgrajenimi objekti v naselju je treba podreti prav vrtec, se č Žurnal24 main
Romski vrtec. Objekt nima gradbenega dovoljenja, zato naj bi ga do konca junija odstranili.

Gradbeni inšpektor je izdal odločbo o rušenju objekta v lasti Matije in Vide Hočevar, v katerem od septembra deluje romski oddelek Vrtca Trebnje, popoldne pa v njem potekajo tudi druge dejavnosti.

Objekt, za katerega nimata gradbenega dovoljenja, morata na lastne stroške odstraniti do 30. junija. Na odločbo se bosta pritožila, prav tako bo to storila Občina Trebnje.

Legalizacija v teku
Celotno naselje je zgrajeno na črno in je zdaj v postopku legalizacije, zato se Hočevarjevima zdi žalostno, da bi morala porušiti prav tisti objekt, ki sta ga odstopila za namene predšolske vzgoje. “Notri je voda, napeljana je elektrika. Tudi kopalnico imajo,” je izpostavil Hočevar.

“Že pred izdajo odločbe smo se pogovarjali z vsemi možnimi inšpektorji, o zadevi pa smo obvestili tudi pristojne, ki se ukvarjajo z romsko problematiko,” je pojasnil Rado Javornik, direktor trebanjske občinske uprave.

Aprila so na Upravno enoto Trebnje v postopek legalizacije dali tiste objekte, ki so na občinski zemlji in so v zazidalnem načrtu, vključno s spornim objektom.

“Ta objekt pa ima to smolo, da polovica stoji na zazidljivem in polovica na nezazidljivem zemljišču,” je povedal Javornik in dodal, da naj bi te težave odpravili z občinskim prostorskim načrtom, ki pa bo – če bo šlo vse po sreči – sprejet šele konec leta.

Prepoved dejavnosti
Gradbeni inšpektor je z odločbo prepovedal tudi izvajanje vseh dejavnosti v objektu, a bo v njem predšolska vzgoja potekala še naprej, je povedal direktor uprave.

“Mislim, da vrtca ne bo nihče več odprl, če se enkrat zapre,”
je prepričan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.