Slovenija
44 ogledov

Odločbe poslej pogosteje

Matej Založnik: “Z ministrstvom za notranje zadeve in pravosodje smo sklenili po Žurnal24 main
Mestni redarji. Razposlali so več kot 900 položnic in drugih obvestil.

“Nisem mogla verjeti, da sem prejela položnico z globo zaradi prehitre vožnje, od prekrška pa je minilo več kot leto,” nam je sporočila bralka, ki je v teh dneh na dom prejela položnico za plačilo 250 evrov globe.

Kot je dejala, sploh ne ve več, ali je na ta datum, ko je naveden prekršek, res vozila ona ali kdo drug, saj njen avto, kot pravi, uporabljata tudi mož in sin. Še zdaleč pa ni edina, ki je prejela položnico.

Mestno redarstvo je namreč v minulih dneh, kot nam je povedal vodja celjske redarske službe Matej Založnik, na kar 900 različnih naslovov poslalo plačilne naloge. “Največ se jih nanaša na preseženo omejitev hitrosti in napačno parkiranje, gre pa tudi za druge poizvedbe,” je pojasnil.

Mestni redarji
V bližini šol in vrtcev. “Letos smo se osredotočili predvsem na merjenje hitrosti v bližini šol in vrtcev, in še to v času, ko so ti delujoči, kar pomeni, da ne gre za lovljenje prehitrih voznikov za vsako ceno,” razloži Založnik.

Do izterjave dolga pot
Na vprašanje, za koliko denarja bodo s tem obogatili občinski proračun, je Založnik odgovoril, da je o konkretnem znesku težko govoriti. “To pa zato, ker je treba denar najprej izterjati, kar poteka izključno prek Dursa, a šele ko potečejo vsi roki za pritožbe in postane plačilni nalog pravnomočen. To pa lahko traja,” je dejal. Dopušča tudi možnost, da je od dneva prekrška do prejete položnice minilo leto in celo več. “Zaradi varovanja osebnih podatkov je pridobivanje dokazov zelo zapleteno. In včasih tudi iz uradnih evidenc dobimo pomanjkljiv podatek, ki zahteva dodatno preverjanje in tako tudi čas,” je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.