Slovenija
18 ogledov

'Odločil sem se, da Golobič ostaja'

1/2
Žurnal24 main
Golobičevo odločitev je premier Borut Pahor podprl. "Ne odstopam kot minister, sprejel sem težjo odločitev od dveh, ki sta bili mogoči," je povedal minister Gregor Golobič.


"Z odstopom ne bi odpravil napake, ampak ponovil napako. Medijsko-politična realnost bi bila prepoznana kot edina odločujoča." Golobič pravi, da je odločitev sprejel zavedajoč se, da je s tem izgubil del zaupanja. "Trudil se bom z vsem svojim početjem povrniti to zaupanje." Za ta korak se je odločil tudi po posvetovanju z družino.

"Skrbno sem pretehtal težo očitanih ravnanj. Ocenjujem, da ni prav, da se tisku zamolči celotno premoženjsko stanje. A za odločitev, da Golobič ostane minister, sem se odločil zato, ker je v celoti svojo premoženjsko sliko predstavil protikorupcijski komisiji, ki ji je vsak po zakonu dolžan dati to informacijo," je poudaril premier, ki se sicer udeležuje vrha gospodarstva.

Pahor upa, da bo vlada tudi v prihodnje delala uspešno, verjetno pa ne brez spodrsljajev in napak. Pomembno je, da se ohrani zaupanje ljudi in da se vlada v celoti posveti težavam, ki pestijo Slovenijo zaradi gospodarske krize. "Za razpravo bo v prihodnje še veliko časa," je poudaril premier.

"Šlo je za odstranitev"
"Šlo je za mojo odstranitev, v kateri je bila dovoljena uporaba vseh sredstev." Golobič pravi, da bi, če bi prišlo do njegove odstavitve, to pomenilo postavitev slabega standarda v Sloveniji. "Z vsemi posledicami in odgovornostjo se temu standardu zoperstavljam."

Golobič pričakuje, da se bodo napadi nanj nadaljevali. Kot pravi, pa po drugi strani pričakuje tudi, da se bo odkrivalo pravo ozadje zgodbe z Ultro. Na vprašanje, ali bo svoj delež v Ultri prodal, Golobič odgovarja, da prodaja deležev v Ultri ni predmet njegove odločitve.

Golobič je zanikal, da bi se o neodstopu odločil na podlagi zagotovljene koalicijske podpore ob morebitni interpelaciji v DZ.

Laži vrh glave
"V teh dveh letih, kar sem angažiran v slovenski politiki, sem slišal in videl več laži kot pa prej v 15 letih v diplomaciji," je dejal predsednik republike Danilo Türk . "Vsi, ki so danes dejavno angažirani v tej razpravi, naj angažirani ostanejo in naj pometejo pred svojim pragom," je zaključil predsednik republike, ki je dejal, da je v preteklih dneh povedal vse , kar je imel povedati na to temo.

Več o odzivih parlamentarnih strank si preberite TUKAJ .

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.