Slovenija
16 ogledov

Odločitev bo padla v petek in nič prej

Premier čaka na sestanek z Golobičem. Žurnal24 main
Predsednik vlade Borut Pahor zagotavlja, da z ministrom Golobičem sodeluje enako dobro kot z ostalimi ministri. Svojo odločitev pa bo sprejel šele po sestanku z njim.
"Mislim, da je prav, da ima Golobič suvereno pravico, da sam najprej presodi," vztrajno odgovarja predsednik vlade Borut Pahor na novinarska vprašanja o mogočem odstopu ministra za visoko šolstvo Gregorja Golobiča. V petek bosta imela sestanek in šele nato bo Pahor sprejel svojo odločitev.

Pahor prav tako ni želel komentirati včeraj izražene podpore Gregorju Golobiču, ki jo je izrekel predsednik republike Danilo Türk. Dejal je le, da ne komentira Türkovih izjav, razen če te zadevajo njega.

Golobič razmišlja
Tudi Golobič vztraja, da bo svoje povedal šele v petek. Glede na njegove dosedanje izjave pa gre sklepati, da ministrskega stolčka ne bo zapustil, še manj pa mesto predsednika stranke Zares. Njeni člani so sicer v aferi Ultra odločno stopili na stran svojega predsednika.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.