Slovenija
19 ogledov

Odnesel sneg, prinesel stroške

Smučišča v Kranjski Gori, Martuljku, Planici in Podkorenu obratujejo, prav tako vse žičniške naprave – 13 vlečnic in pet sedežnic.

Smučišča v Kranjski Gori, Martuljku, Planici in Podkorenu obratujejo, prav tako vse žičniške naprave – 13 vlečnic in pet sedežnic.

Zadnji dež je tudi na kranjskogorskem smučišču precej stanjšal snežno odejo, zato smučišče, predvsem pa snežni park, kjer je sneg povsem pobralo, te dni umetno zasnežujejo. “Deževje je povzročilo izpad prihodka pri dnevnih smučarjih in veliko večje stroške, saj moramo dodatno zasneževati,” je včeraj za Žurnal24 povedala Klavdija Gomboc iz RTC Žičnice Kranjska Gora.

Snežni park bo odprt tudi med novoletnimi prazniki, od 9. do 16. ure in od 19. do 22. ure. Na smučišču je mogoča nočna smuka, prav tako pa je poskrbljeno za nočno sankanje.

Najprej Hrvati, nato Srbi
Nočno sankanje stane pet evrov, dnevna vozovnica za odrasle za snežni park 20 evrov in prav toliko nočna smuka na smučišču. Te ni le ob ponedeljkih in je ne bo za silvestrovo. Odprta je snežna plaža, za otroke pa brezplačno otroško igrišče. Po besedah Gombočeve je smučišče na dan zasedeno 50-odstotno. “Upamo, da bo ob lepem in mrzlem vremenu med novoletnimi prazniki dober obisk, uspešnost pa bomo ocenjevali po novem letu,” je dejala.

V kranjskogorskih hotelih je trenutno še prostor; zasedeni so okoli 90-odstotno, po ocenah hotelirjev bodo predvsem s hrvaškimi gosti dobro zasedeni še od 1. do 8. januarja, pozneje pa računajo na srbske in 
britanske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.