Slovenija
103 ogledov

Odnesli so ga mali delničarji

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Razlog. Naročili so pravno mnenje, ki ugotavlja nezdružljivost funkcij.

Za odstop Tomaža Berločnika iz nadzornega sveta Petrola je, kot kaže, “najzaslužnejše” Društvo - Mali delničarji - Skupaj smo močnejši (MDS). Pri pravniku Šimetu Ivanjku so namreč naročili pravno mnenje o tem, ali je Berločnik lahko hkrati predsednik uprave Istrabenza in nadzornik Petrola, ki je največji lastnik Istrabenza. Spomnimo, Petrol je na podlagi drugega pravnega mnenja trdil, da ni s tem nič narobe, Ivanjko pa je ugotovil, da gre za navzkrižje interesov in da je dvojna vloga nedopustna.

Po naših informacijah je bilo mnenje pripravljeno februarja, Berločnik pa je v četrtek nepreklicno odstopil. Danes je Petrol odstop tudi uradno objavil. MDS namesto Berločnika v nadzorni svet Petrola kot predstavnika malih delničarjev predlaga Gordana Šibića, svoj predlog pa so včeraj že odposlali.

Rajko Stanković, predsednik MDS, pravi, da se podobna vprašanja porajajo tudi pri Borutu Jamniku zaradi hkratnega vodenja Kada in nadzorovanja Zavarovalnice Triglav. Obstajajo sicer že pravna mnenja, da to ni sporno, Stanković pa pravi, da bodo Ivanjka za pravno mnenje prosili tudi o tem primeru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.