Slovenija
1 ogledov

Odpoved zaradi gledanja skozi prste

nesreča, novo mesto Žurnal24 main
Direktor novomeške policijske uprave odstopil s položaja. Goršek odstop sprejel. Razlog? Nesreča, v kateri sta dva policista pogledala skozi prste kolegu.

Decembra je odmevala prometna nesreča, v katero je bil v Novem mestu vpleten uslužbenec policije. Po novem letu so ga upokojili. Zaletel se je v nosečo voznico, ki je zaradi tega utrpela hude poškodbe.

Policista, ki sta nesrečo obravnavala, pri kolegu nista opravila alkotesta na mestu nesreče, prav tako nista odredila odvzema krvi v bolnišnici. Da dogodek ne bi pometli pod preprogo – med drugim so tudi preiskovalno sodnico o nesreči obvestili komaj poldrugo uro po dogodku – smo poskrbeli ravno mediji, ki smo vztrajno opozarjali na sporen primer.

Direktor odstopil, policistoma opozorilo pred odpovedjo

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Po več pozivih, da naj se na sporno obravnavanje nesreče primerno odzove vrh policije, je direktor Janko Goršek s strani direktorja novomeške uprave Antona Olaja zahteval predlog ukrepov; predlog je dobil v začetku tega tedna, odločitev je padla danes.

Generalni direktor bo tako zoper pomočnika komandirja in enega policista PP Novo mesto ter policista Prometne policijske postaje Novo mesto izdal pisna opozorila pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi.

Poleg tega pa je Goršku direktor novomeške uprave Anton Olaj zaradi objektivne odgovornosti podal svoj odstop. Goršek je odstop sprejel.

Koliko še takih primerov?
Primer sumljivega obravnavanja nesreče je tako zaključen. Ni pa zaključen primer same nesreče, saj bo sodišče glede na pomanjkljive dokaze težko sodilo za zdaj še domnevnemu povzročitelju nesreče, nekdanjemu uslužbencu policije, ki so ga z novim letom upokojili.

Pri tem pa se zastavlja tudi vprašanje, koliko takšnih sumljivih obravnav nesreč je še na naših cestah.

Na to smo tudi na Žurnalu24 opozorili pri poročanju o petkovi nesreči zdaj tudi že nekdanjega direktorja urada za varnost in zaščito Silva Vrbančiča, ki je v službenem vozilu povzročil nesrečo. Rezultat alkotesta, ki je na mestu nesreče pokazal 0,65 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, je zavrnil in se s tem izognil pridržanju. Da bi preverili, kako opit je uslužbenec policije sedel za volan, so opravili krvno preiskavo, katere rezultat bo znan najpozneje tri tedne po nesreči.

Na vprašanje, kako bo policija poskrbela za enakost pred zakonom vseh voznikov, smo dobili odgovor, da so za to pristojne tako posamezne uprave kot vrh sam.

Bodo zadnji odstopi s položajev zadostna šola?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.