Slovenija
16 ogledov

Odpovedi bodo dobili v nekaj dneh

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
1260 delavcev družb Prevent Global in Prevent avtomobilski deli se bo v evidenco brezposelnih lahko vpisalo do konca meseca, sta napovedala stečajna upravitelja Boris Kastivnik in Grega Erman.

Delavci obeh družb bodo odpovedi pogodb o zaposlitvi prejeli v naslednjih dneh. Petnajst dni po prejemu odpovedi pa se bodo lahko prijavili na Zavoda za zaposlovanje, kjer so za delavce pripravili tudi obvestilo o nadaljnjih aktivnostih in možnostih, ki jih lahko izkoristijo.

"Mednje sodi informativno motivacijski seminar, ki ga organiziramo v sodelovanju s Skladom dela in kjer bodo brezposelne osebe seznanili s postopki in pravicami, ki izhajajo iz dela," sporočajo z Zavoda za zaposlovanje. Pomagali jim bodo tudi pri izpolnjevanju dokumentacije ob prijavi na Zavod, uveljavljanju pravice do denarnega nadomestila in uveljavljanju pravic iz jamstvenega sklada.

Višina denarnega nadomestila znaša prve tri mesece 70 odstotkov, v nadaljnjih mesecih pa 60 odstotkov povprečne plače v zadnjem letu pred nastankom posameznikove brezposelnosti. Prejemniki denarnega nadomestila bodo septembra prejeli sorazmerni delež nadomestila za čas, ko so bili v mesecu avgustu brez zaposlitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.