Slovenija
0 ogledov

Odprl se je obrtni sejem

Razstavni program med drugim obsega izobraževanja mladih in odraslih, orodja za Žurnal24 main
V Celju so odprli jubilejni 40. mednarodni obrtni sejem, ki se ga udeležuje rekordno število razstavljavcev.

Na celjskem sejmišču je minister za gospodarstvo Andrej Vizjak odprl jubilejni, že 40. mednarodni obrtni sejem, ki na ogled ponuja najnovejše dosežke in omogoča predstavitev usmeritev ter novosti v različnih panogah. Vizjak je v svojem nagovoru povedal, da se na ministrstvu zavedajo pomena Mosa. Poudaril je tudi, da je slovensko gospodarstvo v polnem zamahu in da je bila gospodarska rast v letošnjem prvem četrtletju rekordna, saj je bila 7,2-odstotna.

Letos pričakujejo rekordno število razstavljavcev, saj jih je svojo udeležbo potrdilo kar 1605 iz 33 držav. Ti so zasedli vse sejemske površine, zato je družba Celjski sejem zunanje površine povečala za tisoč kvadratnih metrov. Skupne sejemske razstavne površine letos tako presegajo 60.000 kvadratnih metrov. Organizatorji pričakujejo, da si bo sejem v sedmih dneh ogledalo okoli 170.000 obiskovalcev.

Razstavljavci predstavljajo svoje izdelke. © BOBO

 
Poslovna arena jugovzhodne Evrope
Vodja projekta MOS Breda Obrez Preskar meni, da je sejem v 40 letih obstoja zrasel v največji sejemsko-poslovni dogodek v jugovzhodnem delu Evrope. Po njenih besedah se med vsemi letošnjimi blagovnimi znamkami predstavlja več kot tretjina tujih, sejemska ponudba pa je mnogo večja in vsebinsko bogatejša kot v minulih letih. Posebnost letos je tudi brezplačni mestni avtobus, ki bo obiskovalce vsako uro vozil iz središča Celja do sejmišča.

Tudi predstavitev Obrtne zbornice Slovenije je letos posebej zanimiva, saj je večplastna. V sejemski dvorani A bodo organizirali poslovno areno s svetovalnim in izobraževalnim središčem, svoje delovanje pa bodo predstavile tudi območne obrtne zbornice. Med drugim bodo govorili o plačilni nedisciplini kot večni temi sejma in o nasprotovanju naraščajočim tarifam Sazasa.

Ob 40. obletnici celjskega sejma so odprli tudi razstavo z imenom Celjske obrtne razstave nekoč in danes: mojster izdelek na ogled postavi, ki jo je pripravil Zgodovinski arhiv Celje. Prvo veliko pokrajinsko sejemsko razstavo so tako v Celju odprli že daljnega leta 1878.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.