Slovenija
15 ogledov

Odprtje bo "v kratkem"

Čebelarski center Iztok Golob
Čebelarski center. Tehnični pregled, ki je pogoj za pridobitev uporabnega dovoljenja, naj bi bil opravljen še ta mesec, pričakuje župan.

"Smo pri koncu. Vsi skupaj si prizadevamo, da bi čebelarski center čim prej odprli," pravi Ciril Globočnik, župan Občine Radovljica. Pričakuje, da bo uporabno dovoljenje izdano v kratkem.

Tehnični pregled je bil opravljen konec marca. Pomanjkljivosti so po Globočnikovem mnenju odpravljene, vnovični pregled, ki je pogoj za izdajo uporabnega dovoljenja, pa bo opravljen do konca tega meseca.

Za raziskave in turizem

Pred odprtjem bo izbran tudi upravnik, center pa naj bi po Globočnikovem mnenju nadgradil tudi gorenjsko turistično ponudbo. "Čebelarski center bo namenjen celoviti podpori razvoju, raziskovanju, ohranjanju in promociji čebelarstva in kranjske sivke na Gorenjskem," dodaja župan.

Občina je začela čebelarski center graditi leta 2010, zaključek del pa načrtovala lani poleti, vendar se je zataknilo pri razpisu za dobavo tehnološke opreme, ki so ga morali ponoviti. Naložbo, vredno 1,2 milijona evrov, je v veliki meri sofinancirala Evropska unija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.