Slovenija
6548 ogledov

Odprtje frizerskih salonov, a ne še prihodnji teden

frizer Profimedias
Postopno sproščanje ukrepov. Vlada med drugim odpira tudi frizerske salone.

Vlada je na današnji redni seji sklenila, da lahko s ponedeljkom spet obratujejo prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo gradbeno-inštalaterski material, tehnično blago ali pohištvo. V teh prodajalnah bodo lahko nakup v času od 8. do 9.30 opravile izključno ranljive skupine, in sicer invalidi, nosečnice in starejši od 65 let. Slednji samo v tem času.

Prav tako bodo odprte kemične čistilnice in servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja tehničnega blaga.

Odprte bodo tudi servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles, kot so vulkanizerske, avtoličarske, avtokleparske, delavnice za popravilo koles.

Na voljo bodo storitve, ki se opravljajo na prostem, na primer vrtnarske storitve, krovska dela, fasaderska dela, prav tako bo mogoč osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, izhaja iz sporočila za javnost vladnega urada za komuniciranje.

Dovoljene bodo športno-rekreativne storitve na prostem, v športnih objektih na prostem in na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih.

S 4. majem pa bodo potrošnikom na voljo tudi nekatere druge storitve. Vrata bodo lahko odprli frizerski in kozmetični saloni, prodajalne do velikosti 400 kvadratnih metrov, z izjemo prodajaln v trgovskih centrih, ter saloni za nego psov in mačk ter ostalih živali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 09:10 17.april 2020.

    [ Odprtje frizerskih salonov, a ne še prihodnji teden ] Jasno. Najprej je treba zajebat še 27. april in 1. maj, skregat ljudi med seboj, ki potem spregledajo rdečo nit vladanja. Vir: https://necenzurirano.si/clanek/svet/decembra-se-mizarstvo-danes-dobavitelji-500000-zascitnih-mask-771267 ...

  • kapibara1 22:05 16.april 2020.

    Od kod pa boratu že sedaj, venomer ista frizura

Sorodne novice