Slovenija
333 ogledov

Odprtje nove pisarne GRAWE BTC

GRAWE zavarovalnica GRAWE Zavarovalnica
Uspešno poslovanje je osnova za kadrovsko, prostorsko in produktno širjenje

Danes je GRAWE zavarovalnica d.d. odprla novo pisarno v Ljubljani v BTC-ju na Šmartinski cesti 154.

V GRAWE zadnjih nekaj let večjo pozornost posvečajo prodaji premoženjskih zavarovanj, predvsem avtomobilskemu. V lanskem letu so dosegli visoko rast bruto obračunane premije (10,3 odstotka), ki se nadaljuje tudi v letu 2016. Ob tem so zaposlili več kot 30 novih sodelavcev.

»Kljub nepredvidljivim vplivom iz makroekonomskega in poslovnega okolja smo v GRAWE zavarovalnici v letu 2015 znatno presegli načrtovane cilje. Tudi za poslovno leto 2016 imamo optimistične plane, ki jih presegamo. Povečan obseg poslovanja pri avtomobilskih zavarovanjih je vzrok za širitev števila poslovalnic. V Ljubljani smo odprli novo pisarno. Povečali bomo tudi število zaposlenih,« je ob otvoritvi povedal mag. Božo Emeršič, MBA, predsednik uprave GRAWE zavarovalnice.

O GRAWE zavarovalnici

GRAWE zavarovalnica, d.d., je bila prva slovenska družba ustanovljena na osnovi zasebne tržne iniciative v Sloveniji in je postala odskočna deska koncerna GRAWE za širitev na trge JV Evrope. Danes GRAWE zavarovalnica d.d. svoje storitve zagotavlja več kot 80.000 zavarovancem predvsem na področju klasičnih življenjskih, rentnih in premoženjskih zavarovanj. Za zavarovance skrbi 280 rednih sodelavcev, strokovno usposobljenih v lastni, GRAWE Akademiji, ki deluje tudi na področju vseživljenjskega izobraževanja, ter dodatno še vsaj 500 zunanjih sodelavcev in svetovalcev. 

Na temeljih 188 letne tradicije GRAWE koncerna si želijo z nadpovprečno rastjo ustvariti eno vidnejših zavarovalno finančnih institucij v Sloveniji, tako po stabilnosti kot varnosti poslovanja. Zato je njihovo poslovanje že danes prilagojeno najvišjim pogojem zavarovalniškega poslovanja na evropskem zavarovalniškem trgu, kar vsem zavarovancem zagotavlja varnost premij in njihovih izplačil tudi v prihodnje. 

Sedež GRAWE zavarovalnice je v Mariboru. Njihovo poslovno mrežo sestavljajo še poslovna enota v Ljubljani, poslovalnica v Kopru ter regionalne pisarne na lokacijah Ljubljana, Nova Gorica, Postojna, Novo mesto, Kranj, Celje, Murska Sobota, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Gornja Radgona, Ptuj, Velenje, Nizka in po novem tudi dodatna pisarna v Ljubljani.