Slovenija
27 ogledov

Odprtje se spet zamika

“V novi knjižnici bodo na voljo tudi čitalnice, individualne študijske sobe, dvo Žurnal24 main
Kranjska knjižnica. Odprtje po novem v drugi polovici leta. Ponovitev razpisa za opremo.

Novi razpis za nakup opreme bo predvidoma objavljen še ta mesec, napoveduje kranjska mestna uprava. Odprtje po novem predvidevajo v drugi polovici leta.

Predvideno je bilo maja, vodja oddelka za družbene zadeve Uroš Korenčan pa nov zamik pripisuje predvsem težavam z razpisom. “Ponavljamo ga, potem ko je bil trikrat na reviziji. Pa tudi opremljanje in selitev bosta vzela precej časa,” dodaja. Direktor knjižnice Vilijem Leban ocenjuje, da bodo preselili in napolnili več kot pet kilometrov polic.

Pet tisoč kvadratov
Kranj. Knjižnica je do zdaj delovala na dva tisoč kvadratnih metrih, po novem pa bo na več kot pet tisočih. Preselili bodo 300 tisoč enot knjižnega gradiva, prost dostop bo do dveh tretjin.

Modernizacija
V novi knjižnici bo več kot dvakrat več prostora. Gradivo bo združeno na eni lokaciji, prvič pa bo mogoč prost dostop do gradiva študijskega oddelka. Pomembna novost bo tudi nadaljnja avtomatizacija izposoje in vračanja. Po novem bo namreč mogoče knjige vrniti tudi, kadar knjižnica ne bo odprta, pri čemer jih bo sistem prevzel in razporedil po oddelkih.

Različna mnenja
Kljub modernizaciji novi prostori vseh ne prepričajo. Medtem ko je Korenčan odkrito zadržan, je Leban s prihodnjo knjižnico zelo zadovoljen. “Knjižnica je zelo blizu tistega, kar smo si v danih prostorih predstavljali. Končno bo lahko normalno delovala,” pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.