Slovenija
432 ogledov

Odpustili Jankovićevega kritika

Jaka Elikan ob odzivih politike ugotavlja, da se pri nas ne delimo na levo in de Žurnal24 main
Finance so odpustile novinarja jako Elikana, ki je bil v svojih člankih pogosto kritičen do poslov družine Zorana Jankovića.

Direktor in odgovorni urednik Financ Peter Frankl je dejal, da so se z Elikanom razšli profesionalno in dostojno. Politika pri tem ni imela nič, uredniška politika Financ pa ostaja nespremenjena, je dodal.

Po Franklovih besedah so se z Elikanom zmenili, da dogovora ne bodo komentirali. Elikan pa je potrdil, da je dobil redno odpoved iz poslovnih razlogov. Konkretno o zadevi ne more govoriti, glede na svoje izkušnje v novinarstvu pa ocenjuje, da po svojih etičnih in moralnih standardih verjetno novinarskega poklica sploh ne more več opravljati.

Ne verjamejo Franklu

V Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) so medtem zapisali, da so presenečeni in zaskrbljeni zaradi informacije, da so Elikana odpustili.

Pri tem so spomnili, da gre za novinarja, ki je v zadnjih letih na Financah največkrat raziskoval sporne posle družine Zorana Jankovića, "ljubljanskega župana in zamrznjenega predsednika Pozitivne Slovenije".

"Odpoved delovnega razmerja novinarju, ki je bil kritičen do Zorana Jankovića, je toliko bolj zaskrbljujoča, ker Pozitivna Slovenija sestavlja vlado, mandatarka Alenka Bratušek skupaj s stranko pa še naprej v celoti podpira Zorana Jankovića," so zapisali v ZNP.

Odpustitev Jankoviću neljubega novinarja v času, ko Jankovićeva stranka sestavlja vlado, tako po njihovem mnenju ni naključje. Zato tudi ne verjamejo pojasnilu Petra Frankla, da odpoved ni politično motivirana, niti ni posledica kakšnih pritiskov.

Komentarjev 7
  • korisnik_5299 09:54 12.marec 2013.

    Ali niso Finance SDS-ov časopis?!

  • vladek 07:15 12.marec 2013.

    začelo se je,to je obljubila Alenkić

  • matermila 06:00 12.marec 2013.

    Takega bedaka pa že dolgo ne.