Slovenija
20 ogledov

Odredil izredni nadzor

Policisti so stopili na prste 57-letni ženski, ki se je odločila za razpečevanje Žurnal24 main
Zdravstveni dom. Zaradi ukrepanja ob delovni nesreči na železnici direktor odredil nadzor.

Ukrepanje ekipe nujne medicinske pomoči (NMP), ki je prejšnji ponedeljek pomagala v delovni nesreči poškodovanemu delavcu na železniški postaji v Brežicah, bo presojal izredni interni strokovni nadzor, ki ga je odredil Miroslav Laktić, direktor Zdravstvenega doma Brežice.

Zdravnica ni prišla
Ekipa NMP, ki se je odzvala na klic na številko 112, je poškodovanega delavca, kot nam je povedal Laktić, našla v nezavesti, ga oskrbela in prepeljala v brežiško bolnišnico. “Klic je sprejela dežurna zdravnica Nada Cesarec in na teren poslala zdravstvenega tehnika ter voznika reševalnega vozila, ki je prav tako zdravstveni tehnik,” opiše Laktić.

50 odstotkov zdravnikov, ki dežurajo v NMP v Brežicah, je koncesionarjev.

O tem, zakaj se zdravnica ni pridružila ekipi, Laktić pravi: “O delu NMP velja pravilnik, ki ga poznajo vsi zdravniki (v njem piše, da je zdravnik sestavni del ekip NMP, op. a.). Zakaj se ona ni odločila iti na teren, ne vem.” Razpored ekip NMP za ves avgust je bil po Laktićevih besedah znan 27. julija.

Obvestil ministrstvo
Laktić je o dogodku obvestil tudi ministrstvo za zdravje. “Pričakujemo pisna poročila zdravstvenih tehnikov in zdravnice, ki jih bo komisija izrednega internega strokovnega nadzora analizirala in o tem napisala svoje mnenje,” sklene Laktić.

Poškodovani v nezavesti
V nesreči poškodovani delavec Slovenskih železnic je bil v petek po naših neuradnih informacijah še vedno v nezavesti. Dražen Levojević, direktor Splošne bolnišnice Brežice, pa nam pove, da je bil premeščen v nadaljnjo obravnavo v ljubljanski klinični center.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.