Slovenija
26 ogledov

Odšla, preden bi bila črtana

Aleš Hojs, Borut Pahor Anže Petkovšek
Na Morsu imajo seznam za odstrel.

Donedavna glavna šefinja direktorata za logistiko na ministrstvu za obrambo (Mors) Alenka Temeljotov Salaj, ki naj bi ji do te službe pomagal nekdanji minister Aleš Hojs, od četrtka ni več zaposlena na Morsu, neuradno pa dokončno zapušča javno upravo.

"Pripeljal jo je s sabo"

Pred dnevi je namreč Hojsovemu nasledniku, novemu ministru Romanu Jakiču, sama predlagala, naj jo razreši s položaja. "Minister je njeno željo upošteval in vladi predlagal, naj se jo z 11. aprilom razreši s položaja generalne direktorice direktorata za logistiko. Svojo poklicno kariero bo nadaljevala zunaj Morsa," pojasnjujejo na ministrstvu. Temeljotov Salajeva je, neuradno, med uslužbenci na Morsu veljala za Hojsovo tesno sodelavko in zaupnico. Sodelovala naj bi namreč že precej prej, preden je Hojs postal minister.

Ena in edina

Temeljotov Salajeva pa je edina od vseh uslužbencev, ki so se na Morsu zaposlili v času prejšnje vlade ali celo z domnevnim posredovanjem bivšega ministra Hojsa, ki se je tej službi odrekla. Sedanja predsednica vlade Alenka Bratušek je namreč tik pred svojim imenovanjem vse javne uslužbence, ki naj bi se v prejšnjem letu zaposlili na nesprejemljiv način, pozvala, naj se službam odpovedo sami. "V upravnem delu Morsa do tega trenutka nihče od zaposlenih v navedenem obdobju ni podal pisne vloge za razrešitev s položaja, prenehanje delovnega razmerja oziroma prekinitev pogodbe o zaposlitvi," pojasnjujejo na Morsu.

Tik pred imenovanjem vlade Bratuškove pa naj bi se začel sestavljati seznam vseh uslužbencev, zaposlenih v času ministrovanja Hojsa, ki bi jih bilo treba po mnenju strokovnjakov, poznavalcev obrambnega področja, zamenjati tudi zaradi domnevno premalo strokovnega znanja. Ta seznam naj bi ob prihodu na Mors prejel tudi Hojsov naslednik Jakič. Na seznamu pa naj bi bila med drugim navedena tudi Temeljotov Salajeva. Na Morsu je bila tako zaposlena manj kot eno leto, od julija lani. Samo štiri mesece pozneje pa jo je tedanja vlada oziroma minister Hojs že imenoval za šefinjo direktorata. V tem času naj bi med zaposlenimi na direktoratu izvedla precej kadrovskih menjav, kar ji, neuradno, uslužbenci tudi najbolj zamerijo. "Pod krinko delovnih potreb je strokovnjake z več kot 20-letno prakso v logistiki degradirala na nepomembna delovna mesta," je slišati iz vrst blizu Morsu.

Komentarjev 21
  • dragec 09:16 15.april 2013.

    Samo ime, kis ei ga dal govori o tvojem desnem komunizmu

  • dragec 09:15 15.april 2013.

    Ne motaj, počakaj, da se ji dokaže, tudi tvoja bagra je kadrovala po strankarsko in zapri svoj desno umazani gobec

  • Merkava4 23:24 14.april 2013.

    Nism, pa tut s tem nimam problemov za razliko od tebe, ki ti preostanejo ovce in koze, potem pa čez vikend malo menjaš - da je bolj pestro....