Slovenija
25 ogledov

Odstavljena dekanja: "Obtožbe so absurd"

Vesna Mikolič Suzana Kos
Dekanja odstreljena zaradi pomote odvetniške pisarne Senica?

V rektoratu Univerze na Primorske je bil dopoldne napovedan pogovor z dekanjo Fakultete za humanistične študije Vesno Mikolič, ki jo je v ponedeljek rektor Dragan Marušič bliskovito odstavil. Izjavo oziroma pojasnila za odločitev naj bi dal po današnjem pogovoru z njo, a pogovora se Marušič danes presenetljivo sploh ni udeležil, pač pa je nanj poslal svoje sodelavce. "Pogovor se nadaljuje v sredo, do nobenega sklepa nismo prišli, zakaj rektorja ni bilo na pogovoru danes, nismo izvedeli. Prav tako nam niso pojasnili konkretnih razlogov za odločitev, kaj se torej skriva za ponedeljkovim uradnim sporočilom, ne vemo. Vsekakor pa nobenih pooblastil nisem ponarejala," je poudarila Mikoličeva, ki se je pogovora s predstavniki rektorata udeležila skupaj z odvetnikom Petrom Fašunom.

Rektor primorske univerze je v ponedeljkovem sporočilo zapisal le, da je Mikoličevo predčasno razrešil z mesta dekanje Fakultete za humanistične študije zaradi zaščite dobrega imena univerze in z namenom preprečitve škode, ki bi lahko nastala zaradi zlorabe pristojnosti in podeljenih ji pooblastil pri poslovanju fakultete. Predčasna razrešitev, redni mandat bi Mikoličevi sicer potekel letos, naj bi bila nujen ukrep v času hude finančne situacije.

Mikuličeva je danes zavrnila tudi namigovanja, da naj bi ponarejela podpise nekdanjega rektorja Rada Bohinca na pooblastilu odvetniške pisarne Senica. "Tristransko pogodbo za nedoločen čas z odvetniško pisarno Senica smo podpisali v času nekdanjega rektorja Bohinca in tedaj so bila dana tudi pooblastila za zastopanja, na katerem sta najina podpisa. Iz pisarne Senica sem dobila danes tudi pisno pojasnilo, da so staro pooblastilo za zastopanje v določenem primeru uporabili po pomoti," je še poudarila Mikoličeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.