Slovenija
2955 ogledov

Odstopil direktor JGZ Brdo

Novice: Odstopil direktor JGZ Brdo - Hribar Anže Petkovšek Mag. Marjan Hribar (desno) skupaj s predsednikom NZS Radenkom Mijatovićem na vrhu hotela Elegans na Brdu pri Kranju. Posneto 28. maja 2021 ob podpisu pogodbe o sodelovanju med Nogometno zvezo Slovenije in JGZ Brdo.
Z Javnega gospodarskega zavoda Brdo so danes popoldne sporočili, da je z mesta direktorja odstopil mag. Marjan Hribar. V priloženem pismu, ki ga je naslovil na javnost, niso navedeni vzroki za njegov odstop, ampak le, kaj je kot v. d. in direktor zavoda dosegel v dobrih dveh letih. Hribar, tudi župan občine Šmarješke Toplice, se bo tako odslej posvetil le županovanju.

V dolgem pismu je navedel, da sta bili zadnji dve poslovni leti za JGZ Brdo v več pogledih prelomni in da se je "10. aprila 2020, ko me je doletelo posebno poslanstvo – postati direktor JGZ Brdo" zavedal, da naloga ne bo preprosta.

Leto 2021 je, kot je navedel, zaznamovala prenova Elegans hotela Brdo, izvedba predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije, sklenitev sodelovanja s Tomažem Kavčičem, prejemnikom Michelinove zvezdice in nadpovprečno poslovanje še posebej v poletnih mesecih. Zavod je uspešno izvedel vse dogodke v okviru predsedovanja, najodmevnejša in nadvse uspešna pa je bila izvedba dogodka Vrh Evropske unije-Zahodni Balkan, ki je bil zaradi koronavirusnih omejitev tehnično, organizacijsko in izvedbeno najzahtevnejši dogodek v zgodovini predsedovanja. "Prenova Elegans hotela Brdo, ki predstavlja raven visoke kategorije 4 zvezdic superior, je uspela v rekordno kratkem času, na kar sem še posebej ponosen," je zapisal v pismu.  

Izpostavil je tudi poslovanje Vile Bled in Vile Tartini v letu 2021, kjer so bili s trženjem butičnih in protokolarnih dogodkov ustvarjeni odlični rezultati. Čisti poslovni izid obračunskega obdobja leta 2021 znaša, kot poudarja Hribar, izjemnih 276.973,43 evrov, leto prej pa je čisti poslovni izid znašal 207.343,60 evrov. Realizacija Programa in plana dela za leto 2021 je bila tako 100-odstotna. Plan in program dela za leto 2022 predvideva 237.900 evrov dobička, saj je zaradi obetavnega poslovnega leta predviden dvig prihodkov.
Pregled rezervacij dogodkov in porok po lokacijah JGZ Brdo kaže, da bo leto 2022 nadpovprečno poslovno leto. Poudaril je še, da je veliko zanimanja tudi za nov velnes, ki bo v kratkem odprl svoja vrata in bo veljal za najsodobnejši in največji prostor sprostitve v Sloveniji.

hotel Brdo | Avtor: Anže Petkovšek Prenova hotela Brdo na Brdu pri Kraju. Anže Petkovšek

Navedel je tudi, da so med njegovim vodenjem JGZ Brdo okrepili odnose s Slovenskim poslovnim klubom, Slovensko turistično organizacijo in z Olimpijskim komitejem Slovenije, s katerim so v začetku leta podpisali pismo o nameri. Veliko truda so vložili predvsem v lokalno sožitje in krepitev sodelovanja z Mestno občino Kranj ter Nogometno zvezo Slovenije.

Ob koncu pisma je zapisal, da ob koncu nekega obdobja štejejo le dobri rezultati in zadovoljni ljudje. "Navdaja me globoka hvaležnost ob misli na vse čudovite ljudi, ki sem jih imel priložnost spoznati na Brdu... JGZ Brdo puščam v odličnem finančnem in razvojnem stanju. Visoki prihodki, polno zasedene kapacitete vseh naših objektov in odlična likvidnost bodo dobra popotnica za mojega naslednika. Novi Vladi Republike Slovenije iskreno želim veliko uspeha."

Odslej bo le župan

O Hribarjevi odstopni izjavi je že včeraj sicer poročal Dolenjski list. V izjavi je povedal, da ostaja nepoklicni župan in da ne želi obremenjevati občinskega proračuna. "Ob novih lokalnih volitvah jeseni, ko bom znova kandidiral za župana občine Šmarješke Toplice, pa bom o tem še razmislil."

Naj spomnimo, da je Hribar decembra 2018 na županskih volitvah zmagal v drugem krogu, in sicer je protikandidatko Bernardko Krnc premagal zgolj z dvema glasovoma razlike. Ob nastopu v. d. direktorja Brdo pa se je odpovedal poklicnemu županovanju.

JGZ Brdo je Hribar najprej od 10. aprila 2020 vodil kot vršilec dolžnosti direktorja, 9. aprila 2021 pa je mu je začel teči štiriletni mandat.

Komentarjev 1
  • malarin 21:54 08.junij 2022.

    Nč niso povedal, če bodo nogometno igrišče preoral, pa krompir posadl, da bo vsaj nekej od zemle . . .