Slovenija
48 ogledov

Odstopil predsednik mariborskega odbora SLS

Protesti Maribor Nino Verdnik
Kot mestni svetnik SLS ter kot član in predsednik mariborskega mestnega odbora SLS, je danes odstopil Srečko Zorko. Podžupan MOM pa je zaradi možganskih krvavitev v bolnišnici.

Dogajanje v mariborski mestni koaliciji se po izstopu Desusa iz mestne koalicije, ki jo vodi župan Franc Kangler, še naprej zaostruje. Da odstopa kot mestni svetnik SLS ter kot član in predsednik mariborskega mestnega odbora SLS, je namreč danes sporočil Srečko Zorko. Omenjena stranka je nedavno župana Franca Kanglerja izključila iz svojih vrst.

Kot je Zorko zapisal v odstopni izjavi, so dogajanja v Mestni občini Maribor in širše v domovini v zadnjih tednih zanj kot prepričanega demokrata onkraj njegovega razumevanja političnega delovanja. Odstop z omenjenih funkcij je tako po njegovem logična posledica tega spoznanja.

Prvi iz mestne koalicije Desus

Po zadnjih množičnih protestih v Mariboru, v katerih so protestniki zahtevali odstop mariborskega župana Franca Kanglerja, je 29. novembra izstop iz koalicije napovedala stranka Desus, ki je tretja najmočnejša politična skupina v mestnem svetu.

Sestanek koalicije je pred dnevi zahtevala tudi druga najmočnejša politična skupina v mestnem svetu SDS. Po njem so pozvali k treznim glavam in k mirnemu ter demokratičnemu reševanju vprašanj v dobrobit Mestne občine Maribor. Ob tem so obžalovali, da se je protestni shod sprevrgel v nasilje.

Mestna opozicija pa je dan po ponedeljkovem protestu ocenila, da so v mestu nastale izredne razmere, zato so predlagali sklic izredne seje, na kateri bi odločali o razpustitvi mestnega sveta.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 00:57 06.december 2012.

    A si lahko sploh predstavljate politično pokvarjenost tegale gospoda Zorka , ki je odstopil , ne zaradi tega , ker je sam in njegova stranka do zadnjega podpirala Kretenoida , ampak zato , ker se ne strinja , da je ...prikaži veče Prekmurček lastoročno Kretenoida fuknil iz stranke !