Slovenija
73 ogledov

Odstopila direktorica CSD Velenje

CSD Saša Despot
Potem ko je inšpekcija junija ugotovila, da je CSD Velenje v primeru koroških dečkov kršil pravila upravnega postopka je odstopila njegova direktorica Lidija Hartman Koletnik. Uradno iz osebnih razlogov.

Na današnji seji sveta Centra za socialno delo (CSD) Velenje je iz osebnih razlogov odstopila direktorica Lidija Hartman Koletnik, je za STA povedal predsednik sveta Drago Kolar.

PREBERITE ŠE: 

Upravna inššpekcija je junija ugotovila, da je CSD Velenje pri izdaji ene odločbe kršil pravila upravnega postopka. Med drugim starima staršema ni priznal statusa stranke v postopku, čeprav je odločil o njuni obveznosti in jima odločbe tudi ni vročil.

Inšpekcija preverjala postopek

Inšpekcija je v inšpekcijskem nadzoru presojala le spoštovanje procesnih določb, v ničemer pa njena presoja ni bila povezana z vsebino odločitev. Ugotovitve so, da je CSD Velenje v upravnem postopku, v katerem je odločal o potrebnih ukrepih za zaščito dveh mladoletnih dečkov, izdal dve odločbi, pri čemer je bila izdaja ene odločbe v celoti izvedena v skladu s predpisanim upravnim postopkom.

Dečka ostajata v rejništvu

Pri CSD Velenje so poudarili, da je upravna inšpekcija ugotavljala le postopkovne napake, ni pa se opredeljevala do strokovnosti odločitev CSD, ker ne sodi v obseg nadzora upravne inšpekcije. Dečka ostajata v rejništvu, o stikih z babico še ni odločeno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • mph 22:50 05.julij 2016.

    Klasičen primer, ko zunanjost odraža notranjost.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 21:04 05.julij 2016.

    Me zanima kaj bo z jeseniško mojstrico laži na CSD Jesenice,očetu so dali podpisat na roke napisano izjavo,da ni nikdar opozarjal na nasilje bivše partnerke in njenega prisklednika??

  • sprehajalec 19:11 05.julij 2016.

    Te zgodbe pa ne boš videl. Se že rihta nova službica na Javnem. Strokovnjake svetovnega formata, slovensko "Javno" ne izpusti iz rok.