Slovenija
1635 ogledov

Office 2010 tudi v brezplačni različici

Različica, ki deluje v spletnem brskalniku, sicer nima vseh zmogljivosti namizne Žurnal24 main
Microsoftov Office 2010 v slovenskem jeziku bo od jutri na policah trgovin. Med novostmi tudi brezplačna različica pisarniškega paketa, ki deluje kar v spletnem brskalniku.

Novosti za domače uporabnike v programih Word, Excel, Powerpoint, Outlook in ostalih, ki sestavljajo pakete Office 2010, je več, v grobem pa pri Microsoftu izpostavljajo dvoje:

Alternative?
Paket Microsoft Office obstaja že 20 let in je v tem času postal standardna programska oprema za pisarniško rabo, programi Word, Excel in Powerpoint pa sinonimi za urejevalnike besedila, preglednic in prezentacij. Kot tak Office prave alternative nima, se pa uveljavlja brezplačni pisalniški program OpenOffice, ki sicer ne drži koraka pri uporabnosti in zmogljivosti, vendar pa ima eno ključno prednost – je zastonj.

1. Boljša podpora večpredstavnosti: med drugim je urejanje slik v Wordu preprostejše in prinaša več možnosti ter dodaja umetniške učinke, Excel je dobil možnost pogojnega oblikovanja in mini grafikonov, v Powerpointu je mogoče urejati videoposnetke in prezentacije kolegom pošiljati kar prek brskalnika, Outlook pa prinaša integracijo s Facebookom in LinkedInom.

2. Spletne aplikacije in mobilnost pri delu: vsem uporabnikom (ne samo kupcem paketa Office 2010) je na spletnem naslovu office.live.com brezplačno na voljo okrnjena različica Worda, Excela, Powerpointa in OneNota. Programi, ki so za zdaj še v angleškem jeziku (prevedeni bodo do konca leta), tečejo kar v spletnem brskalniku, tako da namestitev na računalnik ni potrebna. Edini pogoj je registracija uporabnika na storitev Live. Dokumente uporabniki shranjujejo v "oblak", imenovan SkyDrive, tako da so jim na voljo kjerkoli prek spletnega vmesnika in jih ni treba shranjevati na računalnik.

Cena paketa Office za domače uporabnike, ki vključuje programe Word, Excel, Powerpoint in OneNote, naj bi bila manj kot sto evrov.

Na voljo tudi 2-mesečni preizkus
Slovenski Office 2010 lahko v polni različici brezplačno preizkušate dva meseca. Naložite si ga lahko od tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.