Slovenija
983 ogledov

Ogabno: na zavarovano območje so odložili ogromno količino smeti

smeti Saša Despot
Neznanec je v okolici Divače na zavarovano območje odložil približno 100 kubičnih metrov smeti. Domačini pravijo, da so videli tovornjak z italijanskimi registrskimi tablicami, a policija storilca še ni našla.

"Ogromne količine odpadkov so se znašle na zavarovanem območju nad reko Reko, res neodgovorno ravnanje," je za TV Koper Capodistria povedala županja Občine Divača, Alenka Štrucl Dovgan. Med njimi so našli vzmetnice, gradbene odpadke, prezračevalne naprave, lesene deske, delno zmlete in mešane odpadke. 

Storilci naj bi smeti odložili na parcelo nasproti Gabrovega naselja, nekatere odpadki pa naj bi bili, kot poroča TV Koper Capodistria, "povezani z žicami, kot bi nekje že dalj časa čakali na odvoz". Zaradi velike količine predvidevajo, da naj bi storilci odpadke pripeljali vsaj trikrat.

Domačini videli tovornjak z italijansko registracijo

Domačini pravijo, da naj bi na omenjenem kraju videli tovornjak z italijanskimi registrskimi tablicami, novinarji TV Koper Capodistria pa so med smetmi našli tudi nekaj dokumentov italijanskem jeziku. "Pristojne inšpekcijske službe so obveščene, na delu so kriminalisti. Odpadki ne sodijo med komunalne, zato je občinski inšpektor zadevo predal republiški inšpekciji za okolje in prostor," dodajajo.

Županja Občine Divača pa meni, da bo morala občina to "zagotovo očistiti tudi na svoje stroške, če bomo storilca dobili, pa mu bomo to zaračunali". Dostop so parcele bo občina znova zaprla, saj so na njej kršitve beležili že prej, ker je, po besedah županje, "parcela lahko dostopna, zato ljudje to hitro izkoristijo".

Burja za povrh vsega že odnaša odpadke po naselju, na občini iščejo možnost, da bi jih prekrili, a zaenkrat brez uspeha.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • maiprinligh 19:06 27.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • wolf.ata 18:55 27.marec 2020.

    res je,da ga dobim v roke,bi z frisom- usti pobiral kos za kosom, Italijani so slabši kot naši ne civili Cigani- Romi,zamazan narod,sigurno je notri kakšen račun od firme- prevoznik njihov je ta in ta,hop pa ga imamo,če ga ne ...prikaži več dobijo se bo to ponavljalo in stopnjevalo,imajo oni itak probleme z smetmi itd.,

  • Avatar Leon
    Leon 18:17 27.marec 2020.

    Smeti so posledica kronične bolezni državnih služb INŠPEKCIJSKIH SLUŽB zadolženih za nadzor in sankcioniranje in se imenuje NEODGOVORNOST posameznikov .