Slovenija
20064 ogledov

Oglasila se je Tina Maze: "Gre mi kar na jok!"

obisk Ursule von der Leyen in Roberta Goloba v Črni na Koroškem Flickr/Vlada RS
Tina Maze, ki je prišla v Črno na Koroškem pomagat, pravi, da so zgodbe iz Črne hkrati žalostne in navdušujoče. Opozarja, da je treba na delo takoj.

"Zgodbe iz Črne so žalostne, a po drugi strani tako navdihujoče, da ti zmanjka besed! Včeraj sem pomagala svojcem, prijateljem, krajanom, ki so na tleh. Ne bo šlo čez noč, potrebna bodo leta sanacije, najbolj je pa nujno to, da se jih zaščiti pred vnovičnimi katastrofami in uredi struge čimprej! Naj se da delo strokovnjakom za končno sanacijo strug in to čimprej!!!," je jasna Tina Maze

Poudarila je, da ne smemo pustiti, da birokracija ovira delo, ampak je treba dela začeti izvajati še preden pride druga nevihta. "Struge so prepolne materialov, mostovi so odrezali tri doline od Črne, ki je zdaj dostopna za intervencijska vozila, nujno je vzpostaviti povezavo z njimi in urediti vodovode," je dodala. 

Domačini so utrujeni, pravi Tina, a kljub temu nasmejani in neskončno hvaležni vsem, ki prihajajo na pomoč. "Po nekaj dneh kraj že dobiva drugačno podobo! In toliko, kot je slabega, toliko se vidi dobrega v teh trenutkih in gre mi kar na jok! Hvala vsem! Skupaj zmoremo! Vsi pomagamo!" je še zapisala. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Maze (@tinamaze83)

Črna na Koroškem je eno huje prizadetih območij v Sloveniji. V sredo si ga je v spremstvu predsednika vlade Roberta Goloba ogledala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen

1/15
Flickr/Vlada RS

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 16:40 10.avgust 2023.

    Ne pozabite pohvaliti županje . Gospa je prava županja .