Slovenija
43 ogledov

Oglašuje službe, ki jih ne bo?

Sergej Racman mediaspeed
Pritisk. Investitor nakupovalno-zabaviščnega centra še brez vseh soglasij.

“Zanimam se za delo pri vas. Kdaj predvidoma bi lahko začela?” smo med drugim zapisali v elektronskem pismu, ki smo ga poslali na naslov, objavljen v polstranskem kadrovskem oglasu v primorskem regijskem časopisu. V njem ljubljanska družba Alea Iacta vabi interesente za različna dela v načrtovanem nakupovalno-zabaviščnem centru na nekdanjem mednarodnem mejnem prehodu Vrtojba v Občini Šempeter - Vrtojba. V centru naj bi bil predvidoma tudi igralni salon, oglas pa med drugim vabi k delu internega nadzornika salona.

“Očitno gre za neke vrste pritisk pred določeno odločitvijo,” je komentiral Denis Turk, predsednik sveta delavcev novogoriškega Hita, in dodal: “Na vprašanje, ali ne gre morebiti za nekorektno zavajanje javnosti, si odgovorite sami.”

Igralnice morda ne bo

Oglas se zdi zavajajoč predvsem zato, ker je vlada soglasje za izdajo koncesije za nov igralni salon lani že zavrnila. V strategiji igralništva je poleg tega predvideno, da se bo število igralnih salonov pri nas zmanjšalo in novih koncesij ne bo podeljevala, še zlasti ne v regijah, kjer je ponudba z njimi že zdaj prenasičena.

Eni za, drugi proti

Negativno mnenje za odprtje novega igralnega salona je že dvakrat dala novogoriška občina. V četrtek bo o vnovični izdaji soglasja odločala še Občina Šempeter - Vrtojba; njeno soglasje za finančno ministrstvo sicer ni zavezujoče.

V odprtem pismu županu in občinskim svetnikom so se včeraj na to temo oglasili še zaposleni v Hitu. “V Hitu je zdaj zaposlenih 112 prebivalcev Občine Šempeter - Vrtojba, igralni salon Alee Iacte bi jih zaposlil največ 50, pa še to najverjetneje večinoma prek pogodbe ali študentske napotnice. Obstaja velika bojazen, da bi v primeru novega salona morali zapreti enega izmed Hitovih igralniško-zabaviščnih centrov v Novi Gorici in bi tako delo izgubilo okoli 250 zaposlenih, izpad Hitovih prihodkov pa bi bil okoli 12 milijonov evrov,” je v omenjenem pismu opozoril svet delacev Hita.

Do konca redakcije včeraj iz Alee Iacte, prek družbe Priori je njen lastnik Sergej Racman, niso odgovorili, kdaj predvidoma bi lahko začeli delati v njihovem novem centru.

Komentarjev 2
  • Klada 07:54 24.september 2012.

    Hit je državno podjetje tako kot banke in se ne znajde na konkurenčnem trgu. Sprašujem se zakaj pa HIT ne gre v tako investicijo? Mene kot državljana in občana samo zanima novo odpiranje delovnih mest, ne zanima me pa kdo ...prikaži več jih bo odpiral ali Racman ali HIT. HIT je monopolist in hoče to obdržat se boji konkurence (socializem z župani na čelu).

  • Pepe007 11:38 18.september 2012.

    V Hitu že vnaprej vedo, da so slabši in da jim bi nova igralnica ukradla goste? Kako podjetje je to?