Slovenija
7 ogledov

Ogled imperija iz zraka

Todorić je 2009 nekaj slovenskih novinarjev nad delom imperija popeljal s heliko Žurnal24 main
Mercator. Hrvaški tajkun Todorić o ponudbi skrivnosten.

Napad. Načelni interes za nakup Mercatorja obstaja vsaj še od treh ali štirih tujih finančnih skladov, trdijo viri. Pojasnjujejo, da naj bi bila za to, da ponudb niso oddali, kriva Nova Ljubljanska banka, ki so jo Laščani sicer najeli, da jim izvede postopek prodaje 23-odstotnega deleža v Mercatorju, a jim je preprečila, da bi opravili skrbni pregled najboljšega soseda.

Le dva snubca
"In zdaj je rezultat tak, da med kupci ni nobene konkurence, kar je velika škoda za delničarje," je slišati v finančni industriji.

 

Mi naših poslovnih sestankov in komunikacije z drugimi javno ne objavljamo.
PR-služba Ivice Todorića o jutrišnjem sestanku z Debeljakom

Neuradno naj bi ponudbo oddala sklad Mid Europa in hrvaški Agrokor Ivice Todorića, pri katerem pa so z informacijami skopi. "Odločitev smo sprejeli. Najbolje pa je, da se za vse informacije obrnete na prodajalca," je Todorić včeraj prek službe za odnose z javnostmi odgovoril na naša vprašanja. Prav tako nam v Agrokorju niso želel razkriti, ali bo Todorić, ki svoj imperij rad pokaže iz zraka, tudi upravo Mercatorja, ki naj bi v petek odpotovala v Zagreb, popeljal z Agrokorjevim helikopterjem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.