Slovenija
16 ogledov

''Ognjemet se ne spodobi''

Najdaljša noč. V Novem mestu veliko glasbe, v Trebnjem ni denarja.

''Pričakujemo čudovit večer in verjamemo, da bodo obiskovalci tako kot lani povsem zapolnili Glavni trg,'' o silvestrovanju v Novem mestu pove Ivo Kuljaj, direktor zavoda za turizem. Med 21.30 in drugo uro zjutraj bo nastopilo pet glasbenih skupin, program pa bo povezoval Lojze Bojanc.

Stalo bo do 19 tisoč evrov

Na vprašanje, ali tudi letos tako kot lani ne bo polnočnega ognjemeta, odgovarja: ''To bi bilo nastopaštvo. Ne spodobi se, da bi se v današnjih težkih časih, ko jih ni malo, ki komaj zaslužijo za preživetje, postavljali z ognjemetom.'' Po Kuljajevih besedah bo prireditev mestno občino stala med 15 tisoč in 19 tisoč evri.

Romom Multi-kulti
Žabjak
. Zavod za turizem in mestna občina bosta 30. decembra med 15. in 18. uro pripravila prednovoletno srečanje, romske otroke pa bo obiskal dedek Mraz.

V Trebnjem letos brez
Na trebanjskem koncu se največje silvestrovanje na prostem obeta v Šentrupertu. Tamkajšnje turistično društvo letos pod dvema šotoroma pričakuje okoli tisoč obiskovalcev. Veselo bo tudi v Mokronogu, kjer tamkajšnje turistično društvo pripravlja silvestrovanje pred občinsko stavbo z začetkom ob 22. uri.

V Trebnjem pa tradicionalnega silvestrovanja ne bo. ''Ni dovolj denarja. Pozna se gospodarska kriza,'' je povedala Biserka Sitar, vršilka dolžnosti predsednika Turističnega društva Trebnje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.