Slovenija
13 ogledov

Ogorčeni zaradi igralnice

Člani civilnega gibanja so pred radovljiško občinsko stavbo s transparenti opozo Žurnal24 main
Civilno gibanje zahteva preklic občinskega soglasja za igralnico. Župan je točko umaknil z dnevnega reda.
 

Zdraviliško-turistični center Renesansa

Podjetje Predence. V Dvorski vasi gradijo zdraviliško-turistični center Renesansa. Prenovili bodo dvorec Drnča, poznan tudi kot Dermski grad, ki je bil nekdaj podružnica begunjske psihiatrične bolnišnice, ob njem gradijo nov hotel z 80 ležišči, wellnessom in medicinskim centrom ter igralnico v kleti, v dvorcu pa bodo uredili devet apartmajev.
Od 10 do 12 milijonov evrov naj bi stala gradnja, kompleks Renesansa pa naj bi odprli konec maja naslednje leto.

Krajani Dvorske in okoliških vasi odločno nasprotujejo gradnji igralnice, ki naj bi jo podjetje Predence, katerega večinski lastnik je Izolacija Kepic, zgradilo v novem hotelu ob dvorcu Drnča v Dvorski vasi.

Svoje nestrinjanje so izrazili tudi prejšnji teden, ko so se s transparenti udeležili seje radovljiškega občinskega sveta, na kateri naj bi občinski svetniki govorili o soglasju za igralnico, ki ga je omenjeni občinski svet dal kljub nasprotovanju opozicijskih svetnikov. Civilno gibanje Za ohranitev zdravega podeželja zahteva preklic soglasja, ker člani menijo, da je občina izigrala zaupanje ljudi in odločitev sprejela brez vednosti Krajevne skupnosti Begunje in okoliških prebivalcev. Novo presenečenje pa so doživeli na omenjeni seji, saj je radovljiški župan Janko S. Stušek točko o igralnici umaknil z dnevnega reda. Tako se je odločil po predlogu predsednika statutarno-pravne komisije Toneta Pfajfarja, ki je dejal, da ni nobenih novih okoliščin in dejstev, da bi o soglasju še enkrat razpravljali. Stušek je sicer izrazil upanje, da bo država z dodelitvijo koncesije za igralnico počakala do vnovičnega odločanja lokalne skupnosti, vendar to ni pomirilo ogorčenih krajanov.

Zapora ceste?
Andrej Avsenek iz omenjenega civilnega gibanja je dejal, da se župan moti, če misli, da jih bo z odlašanjem utišal in umiril.

Razočaranja in jeze pa niso skrivali niti krajani. "Igralnica s 180 igralnimi avtomati kraju ne bo prinašala dobička in ne razumem, zakaj bi morala biti še v Dvorski vasi, saj je že v Lescah, na Bledu in v Kranjski Gori," je dejala Bojana Sodja iz Zabreznice. Nič dobrega pa v igralnici ne vidi niti Franc Resman iz Zapuž, ki je poudaril, da bo igralnica kraju prinesla le več prometa in hrupa. "Sem odločno proti! Poleg tega še nimajo ceste do objekta. Najprej se objekt zgradi, potem pa izsili cesto?! Župan dela po svoje in ne razmišlja o ljudeh, ki v tem okolju živimo. On vidi le milijone, ki jih bo občina zaslužila, če jih sploh bo," je dejal Resman.

Krajani in člani civilnega gibanja vztrajajo pri razveljavitvi soglasja za igralnico, v nasprotnem primeru se lahko zgodi, da bodo zaprli cesto, svetniki pa naj bi o igralnici odločali na redni oziroma izredni seji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.