Slovenija
19 ogledov

Ograja še letos

CI, ki ji predseduje Janez Ujčič, je v preteklosti grozila tudi z zaprtjem ceste Žurnal24 main
Iniciativa. Malečnik bo dobil protihrupno zaščito. Menjava oken pod vprašajem.

Maribor. Civilna iniciativa (CI) za kakovostno življenje v Malečniku je dosegla, da bo Družba za avtoceste v RS (Dars) na delu vzhodne obvoznice namestila protihrupno ograjo.

Za kakovostnejše življenje
Naj spomnimo, da se je CI ustanovila leta 2009. Trdila je, da se je od odprtja dela vzhodne obvoznice, ki je speljana mimo njihovih hiš, kakovost življenja v tem kraju poslabšala. Pritoževala se je nad hrupom, ki se je širil z obvoznice.

Razpis čez nekaj tednov
Po meritvah, ki so bile opravljene že lani, so na Darsu odobrili postavitev protihrupne ograje v višini treh metrov. “Imeli smo že izbranega izvajalca, in sicer sta to bila SCT in CPM. Zaradi težav zadnjega smo se odločili, da razpis ponovimo,” so sporočili z Darsa. Neuradno smo izvedeli, da naj bi novega izvajalca poiskali v nekaj tednih, izbran pa bo tisti, ki bo oddal najnižjo ponudbo.

Še ene meritve

Janez Ujčič, predsednik CI, je dejal, da je z rešitvijo zadovoljen. “Obljubili so nam, da bo ograja postavljena še letos. Za tiste, ki so oddaljeni do 500 metrov od ceste po zračni liniji, pa bodo protihrupne meritve še opravili, saj še obstaja možnost menjave oken.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.