Slovenija
3060 ogledov

Ohladitev, nato spet vročinski val

Termometer Profimedias
Najbolj vroče je bilo včeraj v Murski Soboti. Vročinski val bodo presekale plohe in nevihte z ohladitvijo, a že prihodnji teden bo spet zelo vroče.

Agencija za okolje je včeraj najvišjo končno maksimalno dnevno temperaturo namerila v Murski Soboti, kjer se je živo srebro povzpelo na 35,7 stopinj Celzija. Drugje temperature niso presegle 35 stopinj Celzija, nad 34 stopinjami je termometer pokazal v Črnomlju (34,8) in Novem mestu (34,4).

Nevihte lahko že dopoldan 

Vremenoslovci sicer za danes napovedujejo delno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo. 
"Posamezne plohe in nevihte bodo v zahodni in severni Sloveniji nastale že zjutraj in dopoldne, popoldne in zvečer pa se bodo razširile nad večji del Slovenije in se ponekod zavlekle v noč na sredo," pravijo pri Arso.  "Možna bodo tudi krajevna neurja. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, na jugovzhodu do 33 stopinj Celzija."

Maksimalne temperature v ponedeljek | Avtor: Arso Arso

Ohladitev, nato spet vročinski val

Jutri bo v notranjosti Slovenije sprva oblačno s kakšno kapljo dežja, na Primorskem in v Pomurju pa delno jasno. "Čez dan bo spremenljivo oblačno, nastalo bo nekaj ploh in neviht, ki se bodo ponekod spet zavlekle v večer," napovedujejo pri Arso. "Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, na Primorskem okoli 21, najvišje dnevne od 24 do 29, v južnih krajih okoli 30 stopinj Celzija."

Nevihta | Avtor: Profimedias Profimedias

V četrtek bo delno jasno in večinoma suho, na Primorskem bo zapihala šibka burja. 

V petek bodo padavine predvidoma zajele večji del Slovenije, nekoliko osvežilo se bo. "V soboto bo bo spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami," pravijo pri Arso. "Od nedelje naprej kaže na bolj stabilno vreme, najvišje dnevne temperature bodo večinoma med 25 in 30, od torka ali srede naprej pa tudi čez 30 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.