Slovenija
38 ogledov

Ojej, kaj vse so počeli ujeti v zastoju

Zastoj na avtocesti Bralka
Marsikomu je zaradi čakanja prekipelo in nekateri so mirno kršili prometne predpise.

V petek popoldan je na primorski avtocesti pred izvozom Brezovica prišlo do prometne nesreče, zaradi katere je bila avtocesta nekaj ur zaprta, nato pa je nekaj časa promet tekel le po odstavnem pasu. Nastal je 30 kilometrov dolg zastoj, ki je segal vse do Postojne. 

Bralec nam je sporočil, da so ljudje množično hodili ven iz avtomobilov, ki so jih morali nato premikati zaradi prihoda reševalcev, zdaj pa smo na Facebooku našli posnetke, ki kažejo, da so nekateri vozili v napačno smer, odpirali varnostno ograjo in se poskušali iz zastoja rešiti z vožnjo prek travnika.  

Preberite še: 

Komentarjev 4
  • Pepe007 08:26 12.september 2016.

    Problem je, ker zadaj ni denar. Upravitelj avtoceste dobi enako denarja, če avtomobili stojijo ali vozijo. Za začetek bi morali doreči, kaj pomeni vožnja po avtocesti. Kaka je pričakovana povprečna hitrost vožnje in podobno. Ko se tu doreče, pa začeti ...prikaži več z vračanjem cestnine, če se tega v nekem času ni bilo. Če bi bile avtoceste v zasebnih rokah, bi v takem primeru precej hitreje sproščali promet. DARS je tudi ukinil vse prehode med pasi, kjer je bilo varovanje samo z verigo. Sedaj so samo odstranljivi deli ograje, ki verjetno zahteva krepko več dela in primerno orodje, da se odpre in je možno pomoč poslati z nasprotne smeri. Vsak birtija mora imeti plan evakuacije, itd. Ali ima to vsak meter avtoceste?

  • 4krogci 16:42 11.september 2016.

    da stojiš 5ur pri manjši nesreči je zelo žalostno!

  • Papaja Popi 16:20 11.september 2016.

    In kaj so naši policaji delali, da niso urejali prometa ter že prej usmerjali vozila ven iz avtoceste. ?Ali so štrajkali ?Ali znajo samo štrajkati ?Pa tudi DARS bi lahko preusmerjal promet ne pa samo pobiral denar za vinjete.