Slovenija
6810 ogledov

Okužbe: Tak razplet lahko pričakujemo danes

Covid-19 v Ljubljani Profimedia
Krivulja v zadnjem obdobju še naprej zavija navzdol. Tako bo tudi danes, saj je bilo spet izdanih manj TAN kod kot pred tednom dni.

V sredo je bilo izdanih 1.947 TAN kod, medtem ko jih je bilo teden pred tem 514 več. Na podlagi teh podatkov lahko pričakujemo, da bo končno število novo potrjenih primerov okužbe nekaj čez 2000.

Prejšnjo sredo je bilo sicer potrjenih 2670 novih primerov okužbe, delež pozitivnih testov PCR pa je znašal 37,1 odstotka.

Kot je razvidno iz spodnjega grafa, se število novih potrjenih primerov od 20. novembra dalje znižuje. Počasi tako lahko pričakujemo, da se bodo razmere začele obračati na bolje tudi v bolnišnicah.

Svet pa v teh dneh zaskrbljeno čaka na odgovore znanstvenikov glede lastnosti nove različice omikron, ki so jo najprej identificirali južnoafriški znanstveniki. Različice do zdaj v Sloveniji še niso potrdili. Je pa slovenska vlada zaradi omikrona včeraj na dopisni seji spremenila odlok za omejevanje covida.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • PaPajapopi 08:33 02.december 2021.

    TAKOJ NEHAJTE Z TEM PISANJEM O COVID SRANJU ! ! !

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 08:00 02.december 2021.

    Precej je indicev, da bo Omikron prej rešitelj kot "davitelj"... Verjetno gre za bolj nalezljivo in manj nevarno "izvedbo"...To pomeni, da bo hitro prevladala in nudila naravno zaščito necepljenim...Razen, če farmacija spet ne bo napadla s "cepivi" in dosegla ponoven ...prikaži več status quo in naslednje valove.....Počakajmo, pa bomo videli, vsekakor farmacija ne bo kar tako spustila zlate kure, milijard za podkupovanje "stroke" pa si so tudi nabrali..