Slovenija
10752 ogledov

Okuženi je uporabil GoOpti. Tako so ukrepali v podjetju.

Goopti kombi Goopti
Prvi okuženi z novim koronavirusom v Sloveniji se je v soboto z beneškega letališča Marco Polo v Slovenijo odpeljal s kombijem družbe GoOpti, so danes potrdili na NIJZ.

V GoOpti so za STA pojasnili, da so že v stiku s pristojnimi. Skupaj z okuženim se je peljalo še nekaj drugih, voznik pa je že v postopku testiranja in izolacije, so dodali.

V družbi GoOpti napotkov pristojnih glede nadaljnjih korakov še nimajo, zato direktor podjetja GoOpti Marko Guček podrobnosti ni mogel komentirati. Povedal je le, da je bila v kombiju poleg okuženega manjša skupina potnikov, koliko natančno, ne ve, ter voznik, ki se sicer počuti dobro in nima znakov okužbe oz. bolezni covid-19.

Vsi, ki so bili v tem vozilu, tudi voznik, se bodo pogovorili z epidemiologom in po potrebi dobili navodila, pa je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani dejala direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Nina Pirnat.

Aktivnosti GoOpti medtem tečejo dalje. Nenehno spremljajo situacijo zaradi širjenja virusa, sledijo obvestilom ministrstva za zdravje in NIJZ ter obvestilom ministrstva za zunanje zadeve. "Delujemo v skladu s trenutnimi smernicami," zagotavljajo.

Ogromen upad potnikov v Italijo

V podjetju so že 30. januarja vsem franšizam podali navodila o obveznih ukrepih za preprečevanje okužbe s koronavirusom, te pa so jih posredovale svojim voznikom. Preventivni ukrepi vključujejo zaščitno masko za voznike, razkuževanje rok z dezinfekcijskim milom, obvezno uporabo rokavic, čiščenje in razkuževanje vozila z dezinfekcijskim sredstvom ob vsaki menjavi potnikov ter izogibanje neposrednemu stiku s potniki. Franšize so prav tako obvestili, da morajo vozniki potnike opozoriti na previdnostne ukrepe pred vstopom v vozila.

Guček je danes za STA povedal, da trenutno beležijo med 30- in 40-odstotni upad potnikov, pri čemer izrazito izstopa Italija, ki je tudi sicer njihova osrednja prevozniška destinacija. Manj pa je tudi potnikov na Dunaj in v Zagreb. Prav zdaj v podjetju ugotavljajo, kako se spopasti s padcem, je sklenil.

V Sloveniji so medtem danes potrdili še drugi primer okužbe z novim koronavirusom. Kot je na novinarski konferenci povedal minister za zdravje Aleš Šabeder, je bil novi okuženi v stiku s prvim okuženim. Slednji je imel veliko stikov; 29. februarja je iz Maroka že bolan potoval na beneško letališče, isti dan pa je bil zvečer na ljubljanski urgenci.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • giecalte 16:29 06.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • maresem 13:47 05.marec 2020.

    Ta je res en tromotorni idiot.

  • popokatopetl 13:15 05.marec 2020.

    Goopti je gotovo prepeljal že več okuženih. Dobro bi bilo, da imeli nastavljeno steklenico razkužila in pripravljene maske če bi kdo kašljal. Če ste v rizični skupini, se javnim prevozom in druženjem pač izogibajte kolikor gre.