Slovenija
15 ogledov

Omejen 'uvoz' barskih plesalk

Tujci bodo dobrodošli le v kmetijstvu in gozdarstvu. Žurnal24 main
Zaradi vse večje brezposelnosti v Sloveniji je vlada prepovedala izdajanje novih dovoljenj za sezonsko delo. Omejitve veljajo tudi za barske plesalke.

Tudi zloraba delovnih dovoljenj je eden izmed vzrokov za takšen ukrep vlade. "V preteklih mesecih smo v večji meri opazili, da pooblaščenci za prebivalce Kosova ustanovijo podjetje na VEM-točki in s tem pridobijo dve dovoljenji za bivanje v Sloveniji. Ti posamezniki nato takoj odidejo v druge države schengenskega območja, pooblaščenci pa podjetje prodajo in ponovijo postopek," pojasnjuje minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik.

Druge članice schengena so zato že opozorile Slovenijo, da tujci z dovoljenjem za delo v Sloveniji prihajajo na njihov trg dela.

Samo v prvih štirih mesecih letos je bilo v Sloveniji izdanih 6500 novih dovoljenj za ustanovitev malega podjetja, od tega je bila več kot polovica dovoljenj izdana prebivalcem Kosova.

Omejitev za barske plesalke
Tudi tisti, ki iz tujine k nam vabijo eksotične plesalke, bodo potegnili kratko. Po novem bodo lahko zaposlili dekleta le iz tistih držav, ki za vstop v Slovenijo ne potrebujejo vize oziroma ki imajo z Evropsko unijo sklenjen sporazum o vizumskih olajšavah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.