Slovenija
4024 ogledov

Omejitev 50 km/h, norel je 167 km/h, sledilo je tole ...

Policija-poplave PU Ljubljana
Policisti so v nedeljo zvečer pri meritvah hitrosti v naselju Lomanoše ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila pri omejitvi 50 kilometrov na uro vozil 159 kilometrov na uro. V naselju Prade pa je 23-letni domačin vozil 167 kilometrov na uro in tako dovoljeno hitrost prekoračil za 117 kilometrov na uro, so sporočili s policijskih uprav.

Koprski policisti so sicer v nedeljo ugotovili več prekoračitev hitrosti, poleg omenjenega domačina je hitrost ekstremno prekoračil tudi voznik, ki je na regionalni cesti Črni Kal-Kozina vozil s hitrostjo 166 kilometrov na uro. Oba bosta šla k sodniku za prekrške, kjer ju čakajo globa v višini 1200 evrov, 18 kazenskih točk in odvzem vozniškega dovoljenja, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Na Policijski upravi Murska Sobota pa so navedli, da so omenjenemu 22-letnemu vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na sodišče.

Policisti ob tem ponovno pozivajo voznike, da upoštevajo cestnoprometne predpise, vozijo po omejitvah, prilagodijo hitrost vožnje vozil in vozijo strpno ter previdno. Največ prometnih nesreč z najhujšimi posledicami se zgodi prav zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, so zapisali na Policijski upravi Murska Sobota.

Tudi na koprski policijski upravi navajajo, da kljub vsem preventivnim akcijam in opozarjanju policije še vedno ugotavljajo hujše prekoračitve hitrosti, ki so najpogostejši vzrok za najhujše posledice prometnih nesreč, zlasti voznikov motornih koles.

Komentarjev 6
  • Idioti 10:59 03.junij 2024.

    Pošteno bi bilo v takih pimerih , polnih 1200 € kazni , prenehanje veljavnosti voz. dovoljenja, nezmožnost 5 let opravljanja novega , psihiatrični pregled v sklopu zdravniškega spričevala za novi in odvzem in uničenje morilskega orodja, kar je v tem ...prikaži večem primeru avto TER 1 LETO ZAPORA !

  • Idioti 10:53 03.junij 2024.

    A odvzem mot. vozila pa ni v zakonu ? Tu je avto spremenjen v morilsko orodje za spodleteli načrtovan umor !

  • Šustet 21:52 27.maj 2024.

    Vsak dan enako, prekoračitve hitrosti za 100 in več km, pišete globa 1200€,in p ozabite povedat, polovička sam 600€, ampak če so abnormalne prekoračitve, potem je potrebno uvest in abnormalne denarne sankcije. Kaj čaka zakonodavec??? Avstrija je to rešila po ...prikaži več hitrem postopku, zakaj Slovenija čaka?????