Slovenija
17 ogledov

Omejitev obiskov

Če imamo gripo, ne smemo obiskovati ljudi v bolnišnicah. Žurnal24 main
Obiski omejeni na krajši čas in na eno zdravo osebo.

V UKC Ljubljana so  zaradi povečanega števila respiratornih obolenj med splošnim prebivalstvom omejili obiske na Kliničnem oddelku za pljučne bolezni Interne klinike. Tam se zdravijo bolniki, ki so izjemno imunsko ogroženi. Obiske so omejili na eno zdravo osebo in na krajši čas med tretjo in peto uro popoldne. 

Od včeraj ista pravila veljajo tudi na kliničnem oddelku za nefrologijo interne klinike UKC Ljubljana, kjer so zelo imunsko ogroženi predvsem boniki po presaditvi ledvic. 

Omejitve veljajo do preklica. 

V Celju gripa

Zaradi pojavljanja gripe v okolici so omejeni obiski na več bolnišničnih oddelkih v Celju. Na odseku za neonatalno pediatrijo ginekološko-porodniškega oddelka so obiski dovoljeni samo zdravim staršem dojenčkov. Podobno so tudi na otroškem oddelku obiski dovoljeni le zdravim staršem otrok in mladostnikov.

Na oddelku za angiologijo, endokrinologijo in revmatologijo pa so obiski dovoljeni le enemu zdravemu obiskovalcu hospitaliziranih pacientov, so že zapisali v celjski bolnišnici.

V Novi Gorici trebušne okužbe

Od začetka tedna so zaradi povečanega števila gastroenteroloških okužb so na oddelkih internistične službe Splošne bolnišnice Nova Gorica v 5. A in 5. B nadstropju obiski prepovedani. Na ostalih oddelkih so obiski omejeni na enega zdravega obiskovalca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.