Slovenija
301 ogledov

OMV na primorskih črpalkah podražil cene goriv

Akcija OMV Bixxol na bencinskih servisih OMV Slovenija. Žurnal24 main
Pozor, kje točite gorivo. OMV je doslej na najmanj dveh črpalkah ob avtocesti podražil cene goriv.

Včeraj, ko smo preverjali, kako so trgovci naftnih distributerjev "izkoristili" prosto postavljanje cen goriv na avtocestah in hitrih cestah, se nam je uspela izmuzniti črpalki na hitri cesti na Škofijah. Tam je, kot so opazili pri kolegi iz Siol.net, OMV postavil za en cent višjo ceno kot drugod. 

Liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina stane 1,216 evra (regulirana cena je 1,206 evra), liter dizla pa 1,120 evra (regulirana cena je 1,110 evra). Pri 50-litrskem rezervoarju to pomeni pol evra več kot zunaj avtocestnega križa.

"Cene dizla in 95 oktanskega bencina so se na bencinskih servisih OMV na avtocestah in hitrih cestah z včerajšnjim dnem pocenile. To prav tako velja za bencinska servisa na Škofijah, kjer pa je cena za en cent dražja kot drugod," nam je na naša vprašanja odgovorila predstavnica OMV Valentina Danev.

O nadaljnjih korakih pri podražitvah so tako na OMV kot pri Petrolu, ki imata 87-odstotni tržni delež - sicer skrivnostni. Oblikovanja cen ne razkrivajo.

Glede na to, da ima Italija še višje cene goriv kot Slovenija, je bila podražitev na Primorskem skorajda vprašanje časa.

Komentarjev 13
  • Avatar praufo
    praufo 09:21 24.november 2016.

    kdor bo hotel gorivo kupit tam, ga bo pač tam in plačal toliko kot stane tam, prav tako kot so vsi špecerijski artikli na bencinskih servisih precej dražji kot v običajnih štacunah, pa jih folk vseeno kupuje, ... nihče nikogar ...prikaži več ne sili, čas bo pa pokazal koliko se to splača, menim da se bo

  • Avatar Leon
    Leon 08:50 24.november 2016.

    Napačno razmišljaš ! To si lahko privoščijo v deželah ,kjer imajo na tisoče KM avtocest ,nikakor pa ne pri 310 KM avtoceste !(Lendava -Koper ) . Tovornjakari tankajo doma kjer je ceneje.

  • Avatar Leon
    Leon 08:44 24.november 2016.

    "Upam in verjamem, da se bodo trgovci začeli truditi, da bodo animirali kupce za obisk svojih servisov." Ejej stric Počivalšek , ti si sto let za leseno žlico ! Počivaj kare naprej .