Slovenija
4878 ogledov

"On je notoričen lažnivec. Z njim je težava."

Karl Erjavec Anže Petkovšek Izjava predsednika stranke DeSus Karla Erjavca.
Ostre besede Karla Erjavca

Minister Karl Erjavec je zadovoljen z zaslišanjem nekdanje agentke v arbitraži Simone Drenik in arbitra Jerneja Sekolca pred komisijo DZ za nadzor obveščevalnih služb. Drenikova je na zaslišanje prišla v spremstvu odvetnika in odgovarjala le na vprašanja, ki se nanašajo na pristojnosti Komisije za nadzor obveščevalnih služb. Erjavca ni kompromitirala. 

Simona Drenik Slovenija Prisluškovalna afera: "Nekdo laže!"

Kot je znano, je preiskavo Drenikove in Sekolca predsednik Knovsa obudil aprila, po tem, ko so v javnost prišle informacije, da je slovenski agentki in arbitru prisluškovala Hrvaška. Drenikova je včeraj poudarila, da pogrevanje afere škodi Sloveniji. 

Tonin je po po včerajšnjem zaslišanju bivšega direktorja Sove Andreja Rupnika ter Sekolca in Drenikove dejal, da se pričanje bivših direktorjev Sove ne sklada s pričanjem Drenikove.

Erjavec vabljen 4. julija

Napovedal je, da bodo 4. junija opravili pogovore še s preostalimi bivšimi direktorji Sove. 28. junija bosta pred Knovsom pričala tudi bivša zunanja ministra Samuel Žbogar in Karl Erjavec, v komisiji pa razmišljajo, da bi na pogovor povabili še Vlasto Vivod in Tomaža Kunstlja.

Erjavec se je na dogajanje na Knovsu odzval po današnji seji vlade in uvodoma izrazil upanje, da se bo "počasi nehalo laganje Tonina". Kot je navedel, je bil štiri leta tarča očitkov, da naj bi on zakuhal afero, da naj bi imele hrvaške tajne službe določene zadeve in da je bil predmet izsiljevanja, očitali pa so mu tudi vikend na Hrvaškem.

Po njegovih navedbah so se v zadnjem času zlasti s strani Tonina pojavile govorice, da naj bi on naročil Drenikovi pogovore s Sekolcem. A je Tonin v sredo povedal, da je Sekolec priznal in obžaloval napako, je spomnil Erjavec.

Jurša: Jaz mu verjamem

Tudi vodja poslancev DeSUS Franc Jurša je po koalicijskem srečanju dejal, da je "nekdo jasno in glasno povedal, da je zamočil". "Ta ugotovitev tega posameznika je tudi rešila ministra Erjavca očitkov, da je nekatere zadeve tudi naročal. Jaz mu verjamem, da tega ni počel," je dejal Jurša.

"Nekdo želel imeti šov, a ga ni bilo"

Tako Jurša kot vodja poslanske skupine SD Matjaž Han sta danes ocenila, da je v sredo "nekdo želel imeti šov, a ga ni bilo".

Erjavec pa je danes spomnil tudi na to, da je Drenikova zatrdila, da nanjo ni nihče pritiskal, na kar je v torek sicer namigoval podpredsednik Knovsa Žan Mahnič. "Stalno se moram braniti pred lažmi," je dejal Erjavec in dodal, da je zaslišanje Drenikove in Sekolca pozdravil že aprila, saj da je vedel, da ne moreta povedati ničesar, kar bi mu škodilo.

Prav tako je zatrdil, da kabinet ministra ni bil seznanjen s pogovori Drenikove in Sekolca in tudi ne verjame, kot pravi, da je Drenikova to rekla. "Vidim, da se s to afero ne želi končati, ampak se želi še naprej spuščati meglo. Sedaj se druge sodelavce vključuje. Bo kdaj kdo odgovarjal za vse laži?" se je vprašal.

Erjavec je v svojih, do Tonina ostrih izjavah še dejal, da od poslanca, ki vodi tako pomembno komisijo"Ste notorični lažnivec", pričakuje, "da je ne bo več zlorabljal". Po njegovih navedbah ne gre "le za zlorabo v primeru prisluškovalne afere, ampak je enak primer interpelacija", kjer da se mu neresnično očita zlorabo vojaške obveščevalne službe. Glavni cilj "pritiskov" nanj pa je po njegovem mnenju zlasti oslabitev vlade.

"On je notoričen lažnivec. Z njim je težava." 

Na vprašanje, ali razmišlja o ukrepih zoper Tonina, je nekdanji zunanji minister sprva odgovoril: "On je notoričen lažnivec. Z njim je težava." "Pravi, da sem veleizdajalec, ker sem naročil te pogovore, govoril je o tem, da bo odprl arhive in bo zgodovina pokazala, da je imel prav. A zgodovina danes kaže, da nima prav in da ves čas zavaja celotno javnost," je dodal. Če se bo to nadaljevalo, napoveduje, da bo moral poiskati pravno varstvo.

Komentarjev 9
 • Avatar vec
  vec 01:05 31.maj 2019.

  NIsem pravnik, ampak vem pa to da na SODIŠČU v SLOVENIJI, je treba če te pokličejo kot pričo, POVEDAT RESNICO oz. KAR O ZADEVI VEŠ, kot priča se ti ni možno izmotavat in si v kazenskem pregonu če bi se ...prikaži več zlagal, RAZEN v primeru če bi SEBE, svojega BLIŽNJEGA spravil z ODGOVOROM v KEZENSKI pregon ali veliko SRAMOTO, TO da je pupa prišla tja z ODVETNIKOM, in noben ni hotel odgovorit na vsa vprašanja, je razlog da sta bila kompromitirana.

 • marija34 21:42 30.maj 2019.

  Kljub vsemu je Erjavec najvecji parazit in zajedavec v nasi politiki na zalost...

 • Avatar stoychi
  stoychi 20:27 30.maj 2019.

  Tonin ima prav, ko trdi, da je Karel Erjavec veleizdajalec. Res on je sovražnik slovenskega naroda, kar je že večkrat dokazal. Izgublja živce in misli, da je napad na Tonina naboljša obramba. Ni. Verjamem, da bo posledica vseh afer v ...prikaži več katerih je K.E. sodeloval taka, da ga bo dokončno odnesla iz politike. Čudno je, da ga murgeljsko lutkovno gledališče ni izločilo že veliko prej.