Slovenija
21 ogledov

Oporne zidove bodo obnovili

Na cesti proti Korenskemu sedlu so morali na štirih mestih postaviti nove oporne Žurnal24 main
Sanacija. Dela na uničeni cesti proti Korenskemu sedlu bodo predvidoma končana 15. maja.

Na cesti od Podkorena proti Korenskemu sedlu že potekata sanacija brežin in obnova podpornih zidov na štirih lokacijah, predvideni pa sta tudi ureditev odvodnjavanja in sanacija zidu ločnega prepusta, pojasnjuje Nina Rangus z Direkcije RS za ceste (DRSC). Zaradi večih usadov ob cesti smo sicer prejeli številne pritožbe voznikov.

“Vrednost sanacije je 49.500 evrov. Sanacija brežin in obnova podpornih zidov bosta predvidoma končani 15. maja, sanacija zidu prepusta pa se bo začela okoli 20. maja in bo predvidoma končana v 30 dneh,” dodaja Rangusova.

Rešitev za kolesarsko pot
Na DRSC so rešili tudi težave z zemljišči, ki so zadrževale nadaljevanje gradnje gornjesavske kolesarske poti od Mojstrane proti Jesenicam. “Za prvi pododsek trase je pridobljeno gradbeno dovoljenje. Podpis pogodbe je predviden aprila, začetek del pa maja. Na preostalih pododsekih še potekajo odkupi zemljišč in izdelava podrobne projektne dokumentacije,” sklene Rangusova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.