Slovenija
16 ogledov

Opozorila pred močnim vetrom

Veter Profimedias
Sončno bo šele v ponedeljek, za soboto opozorila.

Agencija RS za okolje je izdala opozorilo pred močnim severnim vetrom: “V soboto bodo najmočnejši sunki vetra v severovzhodni in severni Sloveniji dosegli hitrost okoli 70 kilometrov na uro."

Ponoči in zjutraj bo po njihovih besedah na vzhodu pretežno oblačno, možne bodo rahle padavine. Na zahodu bo delno jasno. Najnižje jutrajne temperature pa bodo od deset do 16 stopinj Celzija.

 Največ 26 stopinj Celzija

V soboto čez dan bo v zahodnih krajih spremenljivo, drugod pretežno oblačno. Predvsem v vzhodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. “Sveže bo in vetrovno, pihal bo okrepljen severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 21, na Primorskem do 26 stopinj Celzija,” pravijo.

V nedeljo bo sprva povečini precej oblačno, le ponekod na zahodu bo že delno jasno. Na vzhodu bo še možen rahel dež. Popoldne se bo od zahoda postopno jasnilo. V ponedeljek pa bo končno sončno in topleje. V torek se bo nadaljevalo sončno vreme. Na Hrvaškem bo v soboto ponekod rahlo deževalo. Ob Jadranu bo pihala burja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.