Slovenija
51 ogledov

Brezplačna prijaznost, vendar le za vmesno obdobje

Obvestilo redarstva Koper Bralka
Se vam je že kdaj primerilo, da ste parkirali vozilo na plačljivem parkirišču in s strani redarske službe dobili le opozorilo? Brez kazni? Koprčani in obiskovalci tega mesta so bili takšne prijaznosti deležni ta teden.

Parkirišče za koprsko tržnico. Dolga leta je bilo tam moč parkirati brezplačno, zdaj se režim spreminja. Precej na mehek način, bi rekli, saj so koprski občinski redarji ta teden občanom ali obiskovalcem, ki so tam parkirali, delili le prijazna opozorila.

Obvestilo redarstva Koper | Avtor: Bralka Bralka

Glede na to, da so počitnice, da veliko ljudi ni bilo seznanjenih s spremembo, smo se odločili, da jih v prvem tednu naši redarji le opozarjajo,” so nam veliki večini nenavadno prijaznost in toleranco redarske službe pojasnili na koprski mestni občini. Že prihodnji teden bo tej toleranci potekel rok trajanja.

Vendar cene ne bodo prav visoke. Za en dan uporabe parkirišča bo cena en evro, Koprčani pa bodo lahko zakupili tudi mesečno uorabo parkirišča, ki bo stala deset evrov,” še pojasnjujejo na koprski občini. 

Potem ko so sklenili asfaltna dela na dovoznih poteh na makadamskem parkirišču za tržnico je koprski župan Boris Popovič na podlagi odločitve koprskih svetnikov na junijski seji občinskega sveta podpisal sklep, po katerem bodo imeli prebivalci Mestne občine Koper od 23. julija naprej možnost nakupa splošnih abonmajev za parkiranje po diferenciranih cenah, in sicer bo za koprske občane veljala cena 20 eurov mesečno. Občani bodo imeli možnost tudi nakupa posebnega abonmaja na makadamskem parkirišču za tržnico, na katerem bodo lahko parkirali za 10 evrov na mesec. Ostale uporabnike parkirišč bo nakup mesečno stal 30 evrov, na makadamskem parkirišču za tržnico pa bo parkiranje veljalo evro na dan, še pojasnjujejo na koprski občinski upravi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:04 31.julij 2015.

    Župan se je pač odločil da si ne želi pretiranega odpora in zadevo raje na mehak način postopno uvedel. To ne pomeni da rezultat na koncu ne bo isti.

  • h3o 12:48 31.julij 2015.

    Lopović se hoče prilizniti ljudem ker je priključil komunalnemu podjetju zavetišče! Najprej On naredi pistarijo, potem pa ljudem kupi golaž