Slovenija
24 ogledov

Oproščena, a še ne pravnomočno

Alojz Sok Mediaspeed.net
Ormož. Županu in svetniku sodišče izreklo oprostilno sodbo. Še je čas za pritožbo.

Sodba še ni pravnomočna in še vedno teče pritožbeni rok,” so v kazenski zadevi zoper župana Ormoža Alojza Soka in občinskega svetnika Martina Hebarja pojasnili na Okrajnem sodišču v Ljutomeru.

Spomnimo, Sok in Hebar sta bila osumljena, da naj bi prvi zlorabil uradni položaj in pravice, drugi pa naj bi mu pri tem pomagal. Eden izmed krajanov Velike Nedelje ju je namreč ovadil, ker naj bi mu obljubljala deset tisoč evrov, če podpiše umik ugovora na izdano gradbeno dovoljenje za traso kanalizacije. Sodišče je na prvi stopnji oba osumljena spoznalo za nedolžna.

“Govorili o odškodninah”

Sok je že pred sojenjem povedal, da je nedolžen in da nikomur nikdar ni ponujal denarja za podpis soglasja: “Govorili smo o odškodninah, pa še to samo hipotetično.” Nekateri so prepričani, da je šla zadeva kljub šibkim dokazom na sodišče le zato, ker gre za visoka občinska funkcionarja. “Prvostopenjsko sodišče je povsem pravilno izreklo oprostilno sodbo. O razlogih, da se je tožilstvo vendarle odločilo za začetek kazenskega postopka, lahko zgolj ugibam,” je za Žurnal pojasnil Filip Primec, Hebarjev odvetnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.