Slovenija
129 ogledov

Orešič odstopil

Tomaž Orešič Saša Despot
Tomaž Orešič ne vidi več smisla v sodelovanju v mestnem svetu mariborske mestne občine, zato je odstopil.

Tomaž Orešič je nepreklicno odstopil s funkcije mariborskega mestnega svetnika: "Zaradi popolnega brezvladja v Mestni občini Maribor, zaradi nedelovanja mestnega sveta in zaradi sprenevedanja nekaterih svetnic in svetnikov oz. svetniških skupin, ne vidim več nobenega smisla v sodelovanju v takšnem organu."

Pravi, da nihče od svetnikov ni reagiral na njegovo pobudo, da bi predložili 23 odstopnih izjav, zaradi česar bi se mestni svet lahko razpustil. Poleg tega jih nihče ne obvešča o nadaljnjem delu mestnega sveta: "Sam sem v teh okoliščinah po dveletnem konsistentnem, kritičnem in konstruktivnem delovanju v mestnem svetu, izčrpal vsa pravna in argumentirana sredstva."

Mariborski mestni svetniki so sicer zbrali zadosti podpisov za razpis izredne seje, na kateri bi se lahko ob zadostni podpori lahko samorazpustili. Vendar je svetnik Stojan Auer svoj podpis naknadno umaknil.

Komentarjev 6
  • graff 06:03 20.december 2012.

    Sedaj bodo Mariboru vladali Kockarji v kapucah.

  • Darko 21:29 19.december 2012.

    Ko bi pepe poslušal ali prebral Auerjevo izjavo zakaj je umaknil podpis ne bi tukaj pisal neumnosti in podajal ocene v stilu ulice, primitivno. Seveda mirni protestniki izuzeti.

  • mrki 20:16 19.december 2012.

    očitno se ni nič naučil iz potez svojega šefa Žuča - Golobiča !! bo pušnuo , tko kot je Golobček !