Slovenija
4 ogledov

Organizirana zarota SD

ivo sanader foto afp Žurnal24 main
Tanko pri aferi Janša-Sanader vidi predvsem sistemsko organizirano zaroto Socialnih demokratov.

Vodja poslanske skupine Slovenske demokratske stranke Jože Tanko je ravnanje poslancev Socialnih demokratov Antona Ropa in Dušana Kumra (ki vztrajno ponavlja Ropove laži glede domnevnega dogovarjanja Janeza Janše in Iva Sanaderja za incidente v Piranskem zalivu) ter prvaka SD (ki se poskuša neuspešno umakniti iz primera) dokaz, da gre "za sistemsko organizirano zaroto s strani SD".

Tanko: Gre za neko širšo zgodbo

Po mnenju Tanka (na sliki desno) gre za neko širšo zgodbo, v katero so vpletli nespretnega, arogantnega in zelo nepredvidljivega Ropa (na sliki levo). © BOBO

 
V tem primeru gre po Tankovem mnenju za neko širšo zgodbo, saj so vanjo vpletli "nespretnega, arogantnega in tudi zelo nepredvidljivega Ropa" , dolgoletnega tajnika SD Dušana Kumra in "ambicioznega" Pahorja. Slednjega se po mnenju vodje koalicijske SDS polašča nelagodje, saj teh ravnanj ne zmore več prepričljivo utemeljevati in ga postaja strah razpleta dogodkov.

V SD brez komentarja  
Navedb poslanca SDS v največji opozicijski stranki ne komentirajo. Je pa zadnje izjave Tanka komentiral predsednik parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih služb Pavel Gantar. "SDS je stranka, ki verjame, da je svet ukrojen po neki veliki zaroti, ki jo vodijo neznane temne sile," je v odzivu dejal Gantar.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.