Slovenija
27 ogledov

Oropali skoraj 90-letnika

Na območju Kočevja si ljudje zaradi strahu ne upajo prijavljati nasilja, ropov, kršenja pravic. 90-letni gospod zaradi strahu pred povračilnimi ukrepi ni upal na policijo.

90-letnika naj bi po naših neuradnih informacijah, ki smo jih dobili s strani občanov Kočevja, že decembra oropali dve mlajši Rominji.

Na Policijski upravi Ljubljana nam je Vinko Stojnšek potrdil, da je do ropa dejansko prišlo, koga naj bi sumili, pa zaradi interesov preiskave ni pojasnil.

Vsakršno dejanje nasilja je potrebno naznaniti, saj lahko v nasprotnem primeru storilce le opogumite, da dejanje ponovijo.
policija Kočevje

Iz njegove hiše sta gospodu, ki se zaradi strahu pred povračilnimi ukrepi ni upal na policijo, odnesli ves denar. 90-letnik je tudi po našem pogovoru želel ostati neimenovan.

Prijavite nasilje!
"Ne gre le za območja v bližini romskih skupnosti,“ je za Žurnal24 neprijavljanje nasilja komentiral Vinko Stojnšek. Do takšnih primerov prihaja tudi v naseljih, v mestih ali vaških skupnostih, kjer pogosto pride do kršenja miru, razgrajanja, celo nasilja enih in istih kršiteljev, zato se jih ljudje bojijo prijaviti.

Policijska uprava Ljubljana ob tem poziva tako Kočevce kot ostale, naj kazniva dejanja, katerih žrtev postanejo, takoj naznanijo policiji. Le v takem primeru lahko policisti začnejo z aktivnostmi za izsleditev storilca oziroma storilcev, o ugotovitvah pa obvestijo pristojno tožilstvo.

Poziv je posledica domnevnega decembrskega dogodka, ki ga občan zaradi strahu pred morebitnim povračilom nasilnežev ni želel prijaviti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.