Slovenija
1535 ogledov

Osem let skrival truplo mame v stanovanju. To je povedal pred sodiščem.

sodišče kladivo obsodba sodnik Profimedia
Osumljeni naj bi mamino truplo skrival zato, da je lahko še naprej prejemal njeno pokojnino.

Ljubljančan Anton Kovačič, ki naj bi osem let v stanovanju skrival truplo matere, da je lahko z njenega bančnega računa dvigoval pokojnino in invalidnino, včeraj pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani obtožb o skrunitvi materinega trupla in goljufiji ni priznal. 

Če bi obtožbe priznal, bi tožilka zaradi skrunitve trupla predlagala kazen devet mesecev zapora, zaradi goljufije leto in pol zapora oziroma enotno dveletno zaporno kazen.

Obramba osumljenega je zahtevala tudi izločitev zapisnika o hišni preiskavi, ki ga je policija napisala 20. novembra 2020, saj zatrjuje, da je policija v zaklenjeno sobo vdrla nezakonito. O zahtevi bo odločala sodnica.

Da so novembra 2020 prejeli prejeli obvestilo o pogrešani 97-letni ženski, ki so jo sorodniki nazadnje videli živo leta 2011, so policisti Policijske uprave (PU) Ljubljana javnost obvestili 23. novembra 2020.

Osumljenega, takrat 67-letnega moškega, ki je sorodnikom ves čas lažno prikazoval, da je ženska živa, in jim več let ni omogočal stikov z njo, so policisti najprej pridržali, nato pa izpustili, saj ni bilo nevarnosti, da bi dejanje ponovil. Pred tem ga policija še ni obravnavala za kazniva dejanja ali prekrške.

Obdukcija trupla je izključila, da je ženska umrla zaradi kaznivega dejanja.

predaja vozil policistom GROZLJIVO Gorenjska Škofja Loka: 17-letnik naj bi bil ubil svojo mater KIristijan Kamenik (Foto: Andraž Purg) Slovenija Štirikratni umor v Tekačevem: Po 25 letih nov osumljenec denar bankovci Slovenija Odločitev padla: Namesto goljufa bo dolgove plačala država

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • kapibara1 18:32 17.januar 2023.

    Zmaga zagodor obrambe: Milicija nepooblaščeno pregledala stanovanje, s sumom, da je mrlič notri.. Nalog naj nebi se nanašal na suma mrliča..

  • Naklonsky 15:13 17.januar 2023.

    “….najprej pridržali, nato pa izpustili, saj ni bilo nevarnosti, da bi dejanje ponovil..” To dejanje pa res težko ponoviš!