Slovenija
0 ogledov

Oskrba z vodo bo boljša

Gradnja prvega sklopa projekta vodovod Mokronog se bo začela prihodnje leto. © i Žurnal24 main
Za izboljšanje vodovodnega sistema so v Mokronogu pridobili 900 tisoč evrov.

Z gradnjo vodovoda Mokronog se bo oskrba z vodo za višje ležeče kraje v občini bistveno izboljšala, izpostavlja Stanko Tomšič, višji svetovalec za komunalno in cestno infrastrukturo v mokronoški občinski upravi. Projekt je sestavljen iz treh sklopov. Za prvega že imajo pridobljeno gradbeno dovoljenje, za druga dva pa ga pričakujejo v kratkem.

 

Naslednja tri leta

Gradnja. Dinamika gradnje se bo prilagodila dinamiki financiranja, poudari Tomšič. Projekt bo sofinanciran iz regionalnih spodbud v letih 2010, 2011 in 2012. ''To pomeni, da bo večina del izvedenih v letih 2010 in 2011 ter preostanek še v letu 2012,'' pojasni.

Trije sklopi
V prvi fazi bodo zgradili postajo za zagotavljanje normalnega obratovanja in obnovili cevovod v ulici Škarpa. V drugi fazi nameravajo zgraditi vodohran na Belem Griču in zamenjati azbestno-cementne cevi do Loga in Martinje vasi. V tretji fazi pa bodo obnovili vodovod Hrastovica–M ost, pove župan Anton Maver. S tem bodo poskrbeli za ustrezen pritisk v vodovodnih sistemih, z gradnjo vodohrana pa bodo med drugim zagotovili zadostno kapaciteto tudi za požarno vodo, dodaja Tomšič.

Tudi evropski denar
Projekt je ocenjen na približno 1,5 milijona evrov, pojasni Tomšič. Od tega bo okoli 60 odstotkov zagotovila Evropska unija, preostalo pa občina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.